1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Handfree Bluetooth. Now you see me now you dont __

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by purple8, Jan 20, 2014.

  1. purple8
    Offline

    purple8 Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    [Jan 20, 2014]
    Finally got round to fitting my genuine audi handsfree. All was good when i tested 2 weeks ago. Plugged it all in properly yesterday . And could not see it for ages.. Messed around took ou and back in and then searched when ignition was off and it was found..
    Hooked up my wifes phone then mine switching between the two no problems.
    Drove to work this morning turned on my Bluetooth and nothing cant see it again. what gives any pointers of where to start..
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 23, 2014]

  3. DieselJake
    Offline

    DieselJake God Mode

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    1,581
    Likes Received:
    247
    [Jan 20, 2014]
    I'm useless with these things and have absolutely no idea what your talking about, but sounds like it could just be a faulty/loose connection somewhere along the line.
    #2
  4. wigandill
    Offline

    wigandill Member

    Joined:
    Apr 23, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    12
    [Jan 20, 2014]
    dogdy can wire maybe, i had this with my rns, it kept going on and off or not coming on
    #3
  5. purple8
    Offline

    purple8 Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    [Jan 21, 2014]
    Any one got a wiring diagram. I got one of those pure made ones off eBay so don't know which wire does what
    #4
  6. wigandill
    Offline

    wigandill Member

    Joined:
    Apr 23, 2013
    Messages:
    145
    Likes Received:
    12
    [Jan 23, 2014]
    if you take the head unit out there will be a diagrom on top of it, i think its d9 and d10 the can wires but i could be talking ****. when i got my rns fitted the guy must of used a cheap adaptor as i had two basicly solder each wire togeather as the can wires were that loose the thing kept going on and off
    #5
  7. purple8
    Offline

    purple8 Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    [Mar 24, 2014]
    Finally got round to having another look at this. Dont seem to be able to communicate with the radio either should i be able to . Thats with the old adapter. Should i be able to hook a voltmeter upto the can wires ?
    #6
  8. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    82
    [Mar 24, 2014]
    Won't do you any good - they carry high speed data signals which won't mean anything to a voltmeter.

    The other thing to remember is that on the B6/B7 the diagnostics to the BT module and radio/sat-nav use the K-line (actually the K2/L line) and not the CAN bus.
    #7
  9. purple8
    Offline

    purple8 Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    [Mar 25, 2014]
    #8
  10. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    82
    [Mar 25, 2014]
    #9
  11. purple8
    Offline

    purple8 Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    [Apr 10, 2014]
    gonna have another crack at this at weekend
    im following this
    VW AUDI Forum - VWAF
    This however mentions can . and above help sates we have kline
    very confused now.
    should i be able to hook up with my mates vcds and log into the radio and telephone and change coding
    HEEElp lol
    #10

Share This Page