1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Haldex pre pump help please

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Ginge, Jul 26, 2011.

  1. Ginge
    Offline

    Ginge It's never fast enough !

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Jul 26, 2011]
    When I turn the ignition on you can hear the pump whirring, however it kind of unevenly pulses rather than a constant whirr.

    I'm having problems with my haldex at the moment, something that a new controller did not fix so I am trying to find a different solution to the problem.

    Thanks for any help guys :)
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. superkarl
    Online

    superkarl MAN OF STEEL

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    7,614
    Likes Received:
    1,102
    [Jul 26, 2011]
    Like a repetative buzz click buzz click buzzz?
    And youve replaced the controller too???
    What faults are you getting??
    #2
  4. superkarl
    Online

    superkarl MAN OF STEEL

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    7,614
    Likes Received:
    1,102
    [Jul 26, 2011]
    Like a repetative buzz click buzz click buzzz?
    And youve replaced the controller too???
    What faults are you getting??
    #3
  5. Ginge
    Offline

    Ginge It's never fast enough !

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Jul 26, 2011]
    Yeah its repetitive but not regularly, so the buzzes and pauses are different lengths to each other. I have no 4wd at all and I get fault code that means no communication to haldex controller (think it is 01324 but can't 100% remember).

    I have also checked all the cables to the controller with no corrosion.
    I am now thinking that the controller I bought in working condition may not have been working OR maybe earthing strap ( which i forgot to check, or pre-charge pump or .... maybe it needs and oil and filter change ?? there was a tablespoon of oil that leaked when i changed the controller and it was as new, no buts or discolouration so I am officially stuck.
    #4

Share This Page