1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Green cotton panel filter fitted... Now massive power loss

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Benjiman46, Feb 14, 2012.

  1. Benjiman46

    Benjiman46 R-Tech Terrorist

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Messages:
    551
    Likes Received:
    24
    Good afternoon all,

    Last night I fitted a green cotton panel filter to my more or less standard 2000 W reg Audi S3 210 (with drilled airbox), took the car for a drive and found its massively down on power. It feels as if something is holding it back. The car no longer throws me back into the seat it just sort of whooshes upto speed. I can hear my forge fmdv008 dumping through the inlet quite a bit now too.

    Has anyone else had this problem? And if so how did you fix it?

    The only mods I have done is the uprated diverter valve, drilled airbox and green cotton filter.

    It has never been like this before and I don't really want to waste the £40 odd I spent on the filter. I want to fix it if possible. I haven't put the old one filter back in because I binned it before trying it -_-

    Cheers
    Ben
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,258
    Likes Received:
    2,416
    Well... to eliminate the filter have you tried putting it back to the std paper one?

    I suspect there is more to this such as forgetting to connect the MAF sensor after taking the airbox apart of similar... scan for fault codes as you could well be in limp

    Changing an air filter won't affect anything in this way so I would put money on it being something else tbh

    <tuffty/>
     
  4. Smokey_clark

    Smokey_clark 12th Gear

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    211
    Likes Received:
    1
    As Tufty said, an air filter is not exactly able to affect your car in this way, spend a good few minutes going over every connection in the airbox area of the engine bay to make sure nothing is left disconnected/loose.
     
  5. 16Klappe

    16Klappe I <3 Panda's!
    Supporter

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    5,796
    Likes Received:
    1,172
    Do S3's have the ignition amp in the airbox? Could have disconnected that?
     
  6. Jason.s

    Jason.s Active Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    2,879
    Likes Received:
    348
    Was only ME3.8 engines that had that i think..
     
  7. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,258
    Likes Received:
    2,416
    No Ignition amps on ME7 ECU's.... :)

    <tuffty/>
     
  8. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,695
    Likes Received:
    477
    APU has ME7 and ignition amp with dumb coils ;)
     
  9. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,258
    Likes Received:
    2,416
    That is pretty dumb ;P

    Trust you inliners to be different....

    <tuffty/>
     

Share This Page