1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Going to sound totally thick but.....

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Simmy Storey, Apr 14, 2012.

  1. Simmy Storey
    Offline

    Simmy Storey New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    will my 55plate audi a3 have a acc position on the ignition? ive just had a pioneer avh 2400bt installed and it wont keep the memory when i turn the ignition off. ive had a read thru the manual and it says the head unit should not be used with cars with no acc position.
    #1
  2. A3_Black_Edition
    Offline

    A3_Black_Edition Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    417
    Likes Received:
    19
    I am no expert but back in the day on saxo's etc you used to have to switch the switch lives around. The red going to the yellow and yellow to red if that makes sense. It will be on the head unit side.....


    If you have something like this [​IMG]

    You need to switch the red and yellows over so they each have a red against a yellow.

    Hope this helps...

    Si
    #2
  3. NHN
    Offline

    NHN Modmetractor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,235
    Likes Received:
    1,220
    These cars turn the radio on/off with the cars network known as canbus, so you would need to either have a can module to enable the power iirc or ignition switch it from a fusepoint.
    #3
  4. Simmy Storey
    Offline

    Simmy Storey New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    thanks for the help mate, gonna ring the lad who fitted it yesterday n see if he can sort it out
    #4
  5. Sidhu88
    Offline

    Sidhu88 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    795
    Likes Received:
    74
    If hes used the correct adaptor then as previously stated its a case of swapping the wires.
    #5
  6. Rom
    Offline

    Rom Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    444
    Likes Received:
    6
    I was reading up some threads about head units etc the other day.

    Andy someone, (who makes the stealth box things) said that original stereos get the on off signal from the CAN bus. So you can either buy an expensive CAN bus emulator. Or run a switched live from the fuse box.
    Think there is a fuse there call Radio S Kont or something similar. Ill see if i can find the thread.

    The swapping wires thing is common on vauxhalls etc. Most looms have bullet connectors on the red/yellow to allow this. But if there is no switched feed, this wont help you.
    #6
  7. Simmy Storey
    Offline

    Simmy Storey New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    if you could find that thread it would be brilliant mate, im going to go look in the fuse box now for that fuse to see if its there
    #7
  8. Simmy Storey
    Offline

    Simmy Storey New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    #8
  9. NHN
    Offline

    NHN Modmetractor

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,235
    Likes Received:
    1,220
    As long as that module accepts the can signal even with car ignition only turned on & not just when started then looks ok, as it states it only works when engine is running which I think is wrongly worded tbh, I suggest buy/try & if no good return.
    #9
  10. Simmy Storey
    Offline

    Simmy Storey New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    thanks for the reply mate, i totally forgot a mate of mine used to do the electrics on aston martins. been on the phone to him and he's gonna sort it
    #10
  11. Simmy Storey
    Offline

    Simmy Storey New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    radio is in and working, just need to buy a new surround as i broke the bottom clips when taking it off. all he done was swapped the red and yellows on the pioneer harness then ran a lead from the fuse box for the ignition. he's going to make me a relay so it emulates the original head unit by not turning it off till i take the keys out
    #11
  12. A3_Black_Edition
    Offline

    A3_Black_Edition Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    417
    Likes Received:
    19
    Excellent, glad you are sorted.

    Cheers,
    si
    #12
  13. Ash187
    Online

    Ash187 Audi Retrofitter

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    6,491
    Likes Received:
    396
    Where abouts are you? Ever since i installed my poineer i have always wanted the system to stay on until i take the keys out but just figured its one of the things i would loose as i swapped over... once he has installed the relay let me know if it works and if so i would be interested in one too :thumbsup:
    #13
  14. Simmy Storey
    Offline

    Simmy Storey New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    im in durham mate
    #14

Share This Page