1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Front wiper mechanism issues.

willh92 Oct 21, 2013

  1. willh92

    willh92 Active Member TFSI Owners Group Silver Supporter Audi S1 Team Brilliant Black

    396
    61
    28
    Hi,

    my S3's front wipers started off being really slow moving across the windscreen at any selected speed and now they won't move at all.
    i've heard it's a common fault for the mechanism to corrode, is this true or could it be the motor as well?

    Also would it be a a hard job to replace either or both the motor / mechanism. I couldn't find a sticky or how to on this nor another thread.

    thanks.

    will
     
  2. Jay A3

    Jay A3 #because Racecar Team Daytona Audi A3 Manual

    2,130
    356
    83
    Could be the mechanism that's worn and corroded or motor had gone. Only way is to take it out and see.

    Take both wiper arms off and remove scuttle panel to gain access. Only a few nuts holding the mechanism in place. Will need a little bit of patience to manoeuvre it out.
     
  3. willh92

    willh92 Active Member TFSI Owners Group Silver Supporter Audi S1 Team Brilliant Black

    396
    61
    28
    how hard is the scuttle panel to remove because I had a go at it earlier but it wasn't budging!
     
  4. Jay A3

    Jay A3 #because Racecar Team Daytona Audi A3 Manual

    2,130
    356
    83
    If I remember correctly you pull it down and towards the front of the car.
     
  5. willh92

    willh92 Active Member TFSI Owners Group Silver Supporter Audi S1 Team Brilliant Black

    396
    61
    28
    Ok cheers mate I'll have another go later!
     
  6. LYRAC

    LYRAC Member

    125
    0
    16
    The "Slow wiper mechanism repair" by Quattrojames will help if you have not already done it. Good luck.
     
  7. Big Al

    Big Al Active Member

    489
    68
    28

Share This Page