1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Front speakers don't work with my aftermarket HU

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Mi11ar, Mar 22, 2014.

  1. Mi11ar

    Mi11ar Active Member

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    316
    Likes Received:
    35
    Front speakers don't work with my aftermarket HU, I've bought 2 different adaptors from Halfords both of which the sales assistant assured me that it would solve it, but on both occasions nobody was available to fit....

    So I've tried it myself, with the first adaptor I can get audio but only from the rear speakers and there's very little bass.

    The second adaptor I can't get any power to the head unit.

    I've taken some pics:

    Current set-up (only the rear speakers work with this setup)



    [​IMG]

    New adaptor (can't figure out how to get them to work, no power seems to get to the HU)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    1 more thing the HU resets when ever the ignition is turned off.
     
    #1 Mi11ar, Mar 22, 2014
    Last edited: Mar 22, 2014
  2. Advert Guest Advertisement


  3. jojo

    jojo Looking for Boost!
    Staff Member Moderator Team Daytona quattro Audi S3 Audi A6 Audi Avant Owner Group

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    28,765
    Likes Received:
    3,432
    Swop the yellow and red leads over, and that will fix the power/standby issue. Can't help with the front speaker issue though.
     
    Mi11ar likes this.
  4. russwuss

    russwuss Active Member

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    546
    Likes Received:
    101
    I thought you had to make your own ignition live (yellow wire)?
    I had to run a wire from the ignition live under the drivers footwell to the back of the stereo.. That gave it power... As for the front speakers, do you have Bose? I'm sure that changes things....
     
  5. jojo

    jojo Looking for Boost!
    Staff Member Moderator Team Daytona quattro Audi S3 Audi A6 Audi Avant Owner Group

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    28,765
    Likes Received:
    3,432
    Only if you have CanBus, his dash is pre facelift, so not CanBus I think.
     
  6. Mi11ar

    Mi11ar Active Member

    Joined:
    May 19, 2013
    Messages:
    316
    Likes Received:
    35
    I'd rather avoid having to play about with wires and stuff as I'm not that experienced I'd probably do more damage than anything.

    I'll more than likely grab the sales assistant that sold me the adapter and ask him to fit it for me, atleast then if it doesn't work I'll ask for my money back.

    An cheers Jojo that worked what you told me :)
     
  7. S3_NDJ

    S3_NDJ Member

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    368
    Likes Received:
    18
    Is urs a bose system and are there any rca outputs on the reverse of the aftermarket HU ?
     
  8. Jay 01 s3

    Jay 01 s3 Member

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    120
    Likes Received:
    9
    I have the same problem, but my rear speakers won't work, does anybody know of the proper lead for it? Car is 01 facelift s3
     
  9. S3_NDJ

    S3_NDJ Member

    Joined:
    Nov 29, 2012
    Messages:
    368
    Likes Received:
    18
    I had to use some rca splitters if i remember correctly that worked or me
     
  10. A3-Lee

    A3-Lee Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    938
    Likes Received:
    226
    If it's Bose it's auto leads pc9-410 I believe
     

Share This Page