1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Flat spot at low revs

Discussion in 'TT/TT-S/TT-RS Forum' started by HampshireRhys, Jul 5, 2012.

  1. HampshireRhys

    HampshireRhys New Member

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hoping the collective knowledge here can help...

    We've recently bought a 2003 (53) TT 1.8T with 58000miles on the clock. It's got a full legit service history but the previous lady owner hardly ever drove it.

    We've noticed that at low revs (especially when the engine is cold) there are flat spots where the car feels almost jerky, like coming off the accelerator but worse.

    Once opened up to higher revs it's absolutely fine and it never happens at higher speeds.

    Any ideas? Dirt in the fuel lines? Coked up? Or something worse?

    Thanks in advance.
     
  2. TTcam

    TTcam New Member

    Joined:
    Jun 28, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Sounds like maf sensor try driving it with the maf unplugged see if its any better if so get a new maf sensor.
     
  3. gen.heinz guderian

    gen.heinz guderian Well-Known Member
    Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,346
    Likes Received:
    125
    Get it scanned with vcds
     
  4. boost-addict

    boost-addict Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    982
    Likes Received:
    35
    engine wont run with maf disconneted
     

Share This Page