1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

'FIXED' running problems need help please

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Daboyracer, Mar 29, 2010.

  1. Daboyracer

    Daboyracer Speed Freak

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    sorry, all i seem to be doing is asking for help.

    my car has just started playing up, if i slowly push the throttle alls good but quickly and she splutters and nearly dies she smells as though shes over fueling after pushing the throttle, idle is unsteady for a few seconds have changed the plugs but no change. example i drove from witham to chelmsford which aint far and have had it running while i check a few things and it did a 1/4 of a tank.

    have checked for possible leaks but cant find any checked the pipes from the intercooler etc...

    i'm at crying point please help if you can :anbet:

    Damo :crying:
     
    #1 Daboyracer, Mar 29, 2010
    Last edited: Mar 30, 2010
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. theviking

    theviking Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    mine did it so i took it to my garage and he cleaned the throttle out with thinners it tends 2 get clogged tr that
     
  4. Daboyracer

    Daboyracer Speed Freak

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    thanks i'll try that after work tomorrow, any other ideas i could try?
     
  5. Daboyracer

    Daboyracer Speed Freak

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Googled the problem someone having similar issues was told about throttle body adaptation could this be my issue i haven't disconnected the battery but have had all the fuses out to check if blown if that makes any difference
     
  6. B5NUT

    B5NUT Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    369
    Do you have access to vag-com? I'm sure the engine must have a few fault codes that could help you pin point the fault.
     
  7. Geeman

    Geeman Low Life

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    1,318
    Likes Received:
    5
    I had this problem recently... it was all related to the MAF and its' connections.

    Some of the connections were loose, and if I pushed the car from a standstill, it hated it and coughed and barked and stuttered... if I coaxed it slowly I could get it up to speed and after a few mins it was fine again. Turn the ignition off and it would start all over again.

    I think I had a loose connection, coupled with incorrect wiring connections. Might be worth doing a continuity check from the ECU to your MAF and N80 valve. I remedied these two things and my A4 is back on form again!
     
    #6 Geeman, Mar 30, 2010
    Last edited: Mar 30, 2010
  8. Matt82

    Matt82 Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    2,366
    Likes Received:
    2
    my car ran like that when i had it in bits and had not connected the to the inlet system properly
     
  9. Daboyracer

    Daboyracer Speed Freak

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Thanks i'll be finishing work soon so i'll be in my garage all afternoon trying all the advice you've all given me
     
  10. Daboyracer

    Daboyracer Speed Freak

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    YAY! it turns out it was a split wire from the MAF, corrected it and is running much better still a little hesitant and doesn't seem as quick/pokey but i'm guessing this could be that the fault is still present on the ecu correct me if i'm wrong if not i will have to get it scanned but cheers all much appreciated.:thumbsup:

    Damo
     
  11. Foxmeister

    Foxmeister Fired Up!

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    1,786
    Likes Received:
    6
    Car sounds nice mate, you got any pics up of it???
     
  12. Geeman

    Geeman Low Life

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    1,318
    Likes Received:
    5
    Excellent news. Glad you got it sorted and I could have been some help to you!
     
  13. Daboyracer

    Daboyracer Speed Freak

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Not yet mate will get some on here at the weekend
     

Share This Page