1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fitted my gauges , with pics ! :-)

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by jimboA3, Nov 4, 2004.

  1. jimboA3

    jimboA3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Finally got round to fitting these and getting pictures.
    Took off the A pillar cover and fiberglassed two universal pod mounts on to it, then took it to wher i got my interior retrimmed and they did in in the same leather with a red stitch for me , it now houses a boost gauge and a voltmeter. Think it looks pretty cool especially with the TT style bezels round the face. Holding 1.4 bar of boost , getting spikes of 1.6. /ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif
    What dya think ?
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Add7

    Add7 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    thats looks quality mate

    Nice One. Did it cost you much in the end?
     
  3. jimboA3

    jimboA3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    universal pod was free from a mate /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif gauges were free from Revs mag becuase of the feature, just the cost of the fibreglass and the leather that was all ! WINNER !:D
     
  4. Add7

    Add7 Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    nice one!

    Not a bad deal
     
  5. neversaydie

    neversaydie Post Whore

    Joined:
    Jul 16, 2004
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    0
    Dont like it - sorry! Looks like its trying to be some Jap ****!
     
  6. cybrey

    cybrey Member

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    331
    Likes Received:
    0
    I quite like it /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif .. Any chance of bigger pics though my tired old eyes are having trouble.
     
  7. jimboA3

    jimboA3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    these are off my phone , will get some proper ones when my feature is done tomorrow. /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif
     
  8. neversaydie

    neversaydie Post Whore

    Joined:
    Jul 16, 2004
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    0
    No offence Jimbo - I like your car but not boost dials.
     
  9. jimboA3

    jimboA3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    no offence taken mate i built the car for me not anyone else ! If others like it , thats a bonus ! /ubbthreads/images/graemlins/smile.gif
     
  10. rickparmar

    rickparmar va va voom

    Joined:
    May 18, 2004
    Messages:
    2,268
    Likes Received:
    1
    looks good, get some better pics, how much does the fibre glass cost u?
     
  11. mramage

    mramage Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    516
    Likes Received:
    5
    IMHO it's rather nice, though I'd have oil temperature rather than volts /ubbthreads/images/graemlins/angel.gif
     
  12. jimboA3

    jimboA3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    bout 20 quid ! Cheers guys , wanted oil pressure but didnt fancy drilling the sump !
     
  13. StevieBogan

    StevieBogan Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Top Job Mate!

    Really like the way it lights up. What make are the Dials?

    Neversaydie, I would take it easy with the digins. A simple not for me would suffice!
     
  14. StevieBogan

    StevieBogan Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Oh, BTW, holding 1.4 BAR! Thats real good! Must pull well all the way up.

    I'm having probs with mine at the mo dropping off to 1Bar! from 1.4??!
     
  15. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    jimboA3 said:
    bout 20 quid ! Cheers guys , wanted oil pressure but didnt fancy drilling the sump !

    [/ QUOTE ]

    No need /ubbthreads/images/graemlins/wink.gif Just tap into the oil feed line to the turbo /ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif
     
  16. jimboA3

    jimboA3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    [ QUOTE ]
    RichA3Turbo said:
    [ QUOTE ]
    jimboA3 said:
    bout 20 quid ! Cheers guys , wanted oil pressure but didnt fancy drilling the sump !

    [/ QUOTE ]

    No need /ubbthreads/images/graemlins/wink.gif Just tap into the oil feed line to the turbo /ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif

    [/ QUOTE ]

    Now i find out ! lol! always the way !
     
  17. NWMark

    NWMark Member

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    202
    Likes Received:
    1
    [ QUOTE ]
    Stevie S3 said:
    Oh, BTW, holding 1.4 BAR! Thats real good! Must pull well all the way up.

    I'm having probs with mine at the mo dropping off to 1Bar! from 1.4??!

    [/ QUOTE ]

    thats the same with most chipped S3's, mine boosts to 1.45bar at about 3000rpm and then tails off to just under 1.1bar at 6500rpm

    Mark
     
  18. jimboA3

    jimboA3 Member

    Joined:
    Oct 18, 2003
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    i belive a new n75 valve can help that ? am i right ?
     
  19. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    [ QUOTE ]
    khufu said:
    Rich, cant one of the boffins here program a PocketPC or a laptop running a converted VAGCOM program do it using the OBDII, hidden out of sight of course LOL

    [/ QUOTE ]

    Programming is ALL it comes down to! Only problem is it would only work for DBW cars /ubbthreads/images/graemlins/frown.gif others would need a dedicated eletronic gauge with output... Anyone know anything like this?

    Rich
     
  20. Markb

    Markb Active Member

    Joined:
    Apr 4, 2004
    Messages:
    2,139
    Likes Received:
    2
    I thought mine was good, but that's better /ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif

    [​IMG]
     
  21. Grant

    Grant Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Dec 4, 2003
    Messages:
    1,161
    Likes Received:
    61
  22. PaulRS3

    PaulRS3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2003
    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    96
    you wont need to do all that above.

    i know of a sysem in development as we speak that will do it from OBD II

    it can show real time anything he ecu sees.

    Boost, Maf, battery voltage, temps etc revs the lot.

    for anything that isnt supplied from the ECU there will be programable inputs and outputs etc..

    possible uses for these extra inputs/outputs:

    control Nos
    control Water injection
    Control IC misters
    third party sensors for anyhting such as EGT or Air/fuel ratio etc or electronic boost gauge where the ecu doesnt allow logging

    shift light etc etc. possibilities are endless.

     
  23. jonS3

    jonS3 Member

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    bringing up an old thread, is there a OBD 11 system available yet?
     
  24. jojo

    jojo Looking for Boost!
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    27,140
    Likes Received:
    2,313
    I have a GReddy Intelligent Informeter, it was designed for use on Jap cars, but I have got it to work on my S3 with the Honda settings lol. Shows a lot of information on the move apart from Turbo boost, as Honda don't make Turbo cars(apart from the diesels anyway).
     
  25. mattyboy199

    mattyboy199 Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    1,753
    Likes Received:
    12
    oil tempreture is what you need
     
  26. jojo

    jojo Looking for Boost!
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    27,140
    Likes Received:
    2,313
    Too bad no 1.8T has an oil temp sensor AFAIK.
     
  27. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    Well the A4/S4 has an oil temp gauge on the dash, so i wonder if it is there in the A3/S3...Anyone know what block it would be on vagcom?

    Rich
     
  28. Tallpaul

    Tallpaul Member

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Messages:
    835
    Likes Received:
    0
    It's not there.

    There is an M10 bolt on the bit the oilfilter screws in to. Thats were most people fit an aftermarket oil temp sensor.
     
  29. jojo

    jojo Looking for Boost!
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    27,140
    Likes Received:
    2,313

    Tell me more paul, I'd be interested in an oil temp gauge fitted.
     
  30. PaulRS3

    PaulRS3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2003
    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    96
    I dont think the tuner in question continued with their bespoke device,

    However, the hardware people they were developing it with, do make devices of their own.

    http://www.psi3.co.uk/
     
  31. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    You mean the turbo oil feed pipe?
     
  32. Tallpaul

    Tallpaul Member

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Messages:
    835
    Likes Received:
    0
  33. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    Interesting... Will take a look tomorrow!
     
  34. A3steve

    A3steve Member

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
  35. RichA3Turbo

    RichA3Turbo ...Watching you!
    Staff Member Moderator

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Messages:
    5,089
    Likes Received:
    4
    Well thanks for that Paul - Now got my oil temp gauge wired in and working! I like nice simple jobs!
     

Share This Page