1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

First beam light flickering

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Defratos, Dec 8, 2006.

  1. Defratos

    Defratos You’re Dethpicable!!

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    2,232
    Likes Received:
    0
    Hey guys, just noticed this today, my driver's side first beam light is flicking on and off intermittently, got any ideas what it might be? Fuse maybe? but why flicker? why not switch off completely?
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. jonS3

    jonS3 Member

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    mine did this, and it turned out to be a melted ballast connect/bulb hold. Have a look in the headlight from the front and see theres any smoke in there, mine smelt smoky too
     
  4. Defratos

    Defratos You’re Dethpicable!!

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    2,232
    Likes Received:
    0
    lol smoky? are you serious? so the ballast connect/bulb hold is that where the first beam bulb fits into it's socket? and why would this happen? I've changed mine to slightly whiter ones but they've been fine for months?
     
  5. buckas

    buckas Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Messages:
    749
    Likes Received:
    2
    water in the connection?
     
  6. Defratos

    Defratos You’re Dethpicable!!

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    2,232
    Likes Received:
    0
    how would I go about sorting out either of the above scenarios?
     
  7. jonS3

    jonS3 Member

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    yeh seriously, i changed the side lights over a week or so before, and i think i must have upset it, as it was quite awkward to get them to fit. if it doesnt look smoky in there, or smell, then my guess is that it should be ok

    what i would do, would be take the whole headlight out, and check it over
     

Share This Page