1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Few little problems.

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by s3joe, May 20, 2012.

  1. s3joe

    s3joe Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    297
    Likes Received:
    32
    Rite I have two little problems the first one I have been loosing coolant but there is no sign of any leaks anywhere so what's the next thing to do. Secondly the car runs a bit rough when it gets hot only on idle it does it tho. Any help thanks.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. cjsuk

    cjsuk Active Member

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    569
    Likes Received:
    80
    I'm not an expert, infact i'm pretty limited but if theres no sign of a leak at all and your having temprature related problems it could be the head gasket :sob:, Check coolant for been oily or do an oil change and see if theres any water in the used oil. Also go out ant let someone follow you when your at temprature ask the peeps if theres any water vapour in the form of steam from your exhaust.

    Theres prob other things too and i'm sure someone will give you a better answer than me, but be prepared.
     
  4. S3featesV9

    S3featesV9 Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    1,033
    Likes Received:
    12
    I've was loosing coolant for a while, and couldn't find any leaks. But then eventually i found small amounts on top of the gearbox, turned out it was leaking between the CTS and head.

    This part
    [​IMG]

    Hunting at idle could be MAF related, or a small vac leak.
     
  5. s3joe

    s3joe Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    297
    Likes Received:
    32
    I'll have a look at that part mate. It's not hunting it's just feels rough it's just had a new maf about 4 weeks ago.
     
  6. S3featesV9

    S3featesV9 Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    1,033
    Likes Received:
    12
    Rough as in vibration? Or rough as fluctuation? If its vibration is check you dog bone mount. Cleaned your TB? Injectors?
     
  7. s3joe

    s3joe Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    297
    Likes Received:
    32
    I have done the tb and had it reset. How do I do the injectors I know it sounds dumb but not everyone knows.
     
  8. jay1601

    jay1601 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    1,276
    Likes Received:
    35
    how much coolant you been losing?
    running hotter then normal ?
     
  9. S3featesV9

    S3featesV9 Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    1,033
    Likes Received:
    12
    Take them out and stick them in a ultrasonic cleaner that's normally used for jewellery and watches etc. I've not done it myself and mine are originals that have covered 110k. One of those things at the bottom of my todo list atm.
     
  10. s3joe

    s3joe Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    297
    Likes Received:
    32
    It's been running at normal temp I would say a cup full a month.

    I will look into getting one of them than mate thanks for that.
     
  11. S3featesV9

    S3featesV9 Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    1,033
    Likes Received:
    12
    A cup full amount isn't that much, so I'd say you have a very small leak, probably only when it's really under pressure.

    Same situation I had. I knew I was loosing coolant. I'd start it up and look around. No leaks. It's annoying
     
  12. badger5

    badger5 www.badger5.co.uk
    Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    8,129
    Likes Received:
    1,092
    looked for pink residue?
    G12 leaves a nice tell tale where it drips
     
  13. s3joe

    s3joe Active Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    297
    Likes Received:
    32
    Yer I have had a look around but found nothing ill just keep my eye on it.
     
  14. Ronin225

    Ronin225 SEAT owner

    Joined:
    Mar 6, 2012
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    I have a small leak from the water pump since it was swapped for a metal impellored one
    Not very obvious and mainly collects on the undertray but small pink build up can be seen as bill says
     

Share This Page