1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Faulty front parking sensor

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by jvbates, Jul 23, 2007.

  1. jvbates
    Offline

    jvbates Member

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    [Jul 23, 2007]
    Hi guys I'm after some advice...

    The parking sensors on my 2003 B6 S4 have been playing up recently, so after biting the bullet and taking it into my local dealers I'm told that the 2 outside front sensors have gone, which is affecting the others - effectively rendering the whole system (front & back) inactive!

    I've been quoted amost £300 to replace and fit them and that doesn't include painting them! That seemed a little steep to me, especially as I already have them fitted - isn't it just a case of replacing the 2 faulty units?

    Anyone have an idea of how much the parts cost, whether it's a job that can be performed yourself and where I could buy them from?

    I see lots of guides for retrofitting the rear sensors but does anyone have any idea how easy it is for the fronts?

    Any help much appreciated!

    Jay
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 28, 2014]

  3. a4 2.4 se
    Offline

    a4 2.4 se V6

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    [Jul 24, 2007]
    i have an faulty rear mid one the part is £56 from audi or £46 from vagpart but you need to remove the bumpers
    #2
  4. jvbates
    Offline

    jvbates Member

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    [Jul 24, 2007]
    Is that for a single sensor unit? Can you buy them individually and just replace the 2 faulty units?
    #3
  5. a4 2.4 se
    Offline

    a4 2.4 se V6

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    [Jul 24, 2007]
    yes that is for single senor unit are yours factory fitted.... im going to audi to pick one up this week
    #4
  6. jvbates
    Offline

    jvbates Member

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    [Jul 24, 2007]
    Yeah mine are origional factory fitted units. I've emailed VAG parts for a price I'm assuming that once they're painted it's a (fairly) simple task of replacing the 2 faulty units with the new ones.

    Although I understand you may need to remove the front bumpoer to get at them!
    #5
  7. Macduff
    Offline

    Macduff Member

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    742
    Likes Received:
    0
    [Dec 23, 2007]
    jvbates, how did you get on with getting these sorted? My two front outside ones appear to have gone so just wondering what you ended up paying to get them fixed and painted.

    Find it a bit strange that two would go at exactly the same time. Sounds more like a wiring fault to me and in my case I had an issue yesterday with the right headlight washer not working properly. I put that down to the reservoir being too low as once I topped it up, all was OK.

    Cheers
    Dave
    #6
  8. Macduff
    Offline

    Macduff Member

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    742
    Likes Received:
    0
    [Jan 8, 2008]
    Strange now it seems only the outer sensor is faulty. Probably a loose wire.

    Does anyone know of an online guide to front bumper removal? I'd like to check wiring before I order any parts.

    Hacked off as I missed out on two sensors on ebay today. Could have probably had both for under £30 instead of £45 each from VAGparts. Need to get a few pieces of bodywork sorted out so will get the whole lot done in one go which should save a bit.

    Cheers
    Dave
    #7

Share This Page