1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

faulty cd changer!!!!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Sm3g, Dec 24, 2012.

  1. Sm3g
    Offline

    Sm3g STANDARD S3 (225bhp)

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    [Dec 24, 2012]
    hey guys,the cd changer in my 52reg s3,is refusing to play a cd,it justs making some groaning noise for about 10seconds then comes up with ERROR 3?????

    i carnt load anymore cds into the unit as all 6 slots are full,

    any ideas on if anything can be done to fix it,or is it going to be a full new sympothy unit????
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 31, 2014]

  3. Sm3g
    Offline

    Sm3g STANDARD S3 (225bhp)

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    [Dec 25, 2012]
    any ideas guys,anything will help me out??:sadlike:
    #2
  4. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    [Dec 25, 2012]
    can you remove all the cds?
    #3
  5. Sm3g
    Offline

    Sm3g STANDARD S3 (225bhp)

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    [Dec 25, 2012]
    no mate,all 6 slots are full.and it wont let me eject any of the cds either,its doing my head in just listening to the radio!haha
    #4
  6. MingeBlue
    Offline

    MingeBlue Member

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Messages:
    112
    Likes Received:
    1
    [Dec 26, 2012]
    same problem ive had it 3 years, i listen to radio and dug out my old early 90's Graham Park and Groove Rider dj tapes lol.

    CD is basically jamed you need to get the unit out and try and open it up to sort it out. It seems to common issue, I dont have security code for mine so never bothered taking it out.
    #5
  7. Sm3g
    Offline

    Sm3g STANDARD S3 (225bhp)

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    [Feb 21, 2013]
    im debating just buying a 3nd hand replacement from ebay,but just need to know if the same radio out of a audi a6 will fit straight in as there are a few for sale on ebay??
    think this might be the easier option as getting it fixed maybe expensive!!
    #6
  8. Dicky A
    Offline

    Dicky A More boooooost!

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
  9. Grale1
    Offline

    Grale1 Member

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    639
    Likes Received:
    23
    [Feb 21, 2013]
    How about the cable from h/u to changer? I've had them go on me in the past on non vag cars
    #8
  10. Sm3g
    Offline

    Sm3g STANDARD S3 (225bhp)

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    [Feb 21, 2013]
    its the symphony 2,so its the built in cd changer mate in my head unit its all built as one!! im taking it to a repair shop on saturday but im not holding my breath as im pretty sure its probably fecked,,or will cos me more to repair than a new one:-(
    #9
  11. Dicky A
    Offline

    Dicky A More boooooost!

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    [Feb 21, 2013]
    #10
  12. Sm3g
    Offline

    Sm3g STANDARD S3 (225bhp)

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    1
    [Feb 28, 2013]
    alright guys

    quick update i took my radio to shop and they wanted £120 to fix it,iv just picked up a 2nd had genuine symphony ll,from ebay for £30 as the lad had lost the code for it,,my question is that if i take it to the shop and get it de coded will it just go straight into my car and work fine,as a mate said each radio is unique to the cars vin number is this true?????
    #11

Share This Page