1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fan, Temperature gauge and Coolant problem

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by D89, Jan 17, 2012.

  1. D89
    Offline

    D89 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi, im new to the forum and was just wondering if anyone could diagnose my problem.

    i have an A3 2004 (53reg), the fan runs constantly at full pelt when im driving, the temperature gauge doesnt move from the start point and the coolant light flashes constantly (i regularly check the coolant and its always between min and max)

    on the rare occasion the fan will switch and run at a normal speed, the temperature gauge will work and the coolant light goes off so im guessing there all linked.

    anyone have any ideas?

    cheers
    Rory
    #1
  2. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    15,794
    Likes Received:
    1,285
    Is it an 8L (old shape) or 8P (new shape) A3?

    <tuffty/>
    #2
  3. colicabcadam
    Online

    colicabcadam Guest

    all fans will run if you have the air-conditioning on

    my assumption would be this........

    the lower level coolant warning is prob a separate problem, so a new sensor here should fix it

    regardless of whether than fans are on or not, the engine should reach 90 and stay there, seems like a new thermostat will fix this

    as for the fans, please confirm that you have aircon off, if the aircon is off it'll most likely be a faulty radiator temp switch or a faulty fan control module
    #3

Share This Page