1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fan Issues

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by ollie2013uk, Jul 20, 2013.

  1. ollie2013uk

    ollie2013uk Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    68
    Likes Received:
    6
    Has anyone else had issues with the aircon and radiator fans not working on an 8L?

    Mine stopped yesterday, I checked the fuse and the one as you look at the box on top of the battery was worn / dirty. I cleaned it up with some wet and dry and the fans kicked in afterwards. Then later in the evening they didnt!

    Its obviously not a massive problem (i.e radiator doesn't need replacing) but nether the less its quite frustrating.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow...
    Staff Member Moderator Audi S3

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    18,038
    Likes Received:
    2,305
    If cleaning the fuse made them work then its the fuse/fuse box on top of the battery... this is a common problem... its not just the fuse thats corroded, the fuse holder will be too and this leads to higher current draw which melts it and can in some cases catch fire...

    [​IMG]

    <tuffty/>
     
    ollie2013uk likes this.
  4. ollie2013uk

    ollie2013uk Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    68
    Likes Received:
    6
    Just been to halfrauds, got some 30amp fuses, replaced and all is OK. Doesn't fill me with too much confidence lol!!
     

Share This Page