1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

fahrenheit to celsius

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Twaz, Jun 6, 2014.

  1. Twaz
    Offline

    Twaz Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    61
    Likes Received:
    4
    [Jun 6, 2014]
    Does anyone have any idea of when I put my roof down on my b6 the temp changes to fahrenheit
    is this a fault? Or did the owner before me have it setup this way? Someone help me change it all to celsius
    please!!! Thanks!
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Jan 25, 2015]

  3. BlackQuat
    Offline

    BlackQuat Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    1,826
    Likes Received:
    44
    [Jun 6, 2014]
    Have you tried holding down the econ button and changing it to Celsius?
    #2
  4. Twaz
    Offline

    Twaz Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    61
    Likes Received:
    4
    [Jun 6, 2014]
    It's my first audi so I had no idea I'll give it a go when I'm home cheers mate
    #3
  5. Tobester
    Offline

    Tobester Member

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    21
    [Jun 6, 2014]
    The car remembers what setting you have it set to with the roof up, and with the roof down, and adjusts it accordingly - for example:

    Roof up - air con on, 19 degrees C, auto
    Roof down - econ, 21 degrees C, manual

    When put the roof up/down it will change between the different settings for you. So as BlackQuat said, when you've got the roof down change the read out from Farenheit to Celcius and it will remember that from then on.
    #4
    Twaz likes this.
  6. Twaz
    Offline

    Twaz Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    61
    Likes Received:
    4
    [Jun 6, 2014]
    I have tried the Econ button but it doesn't change when the roof is down. But the Econ button is always lit so that means I need a re-gas or something. So will I have to get that sorted before I can change the setting??
    #5
  7. Tobester
    Offline

    Tobester Member

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    21
    [Jun 6, 2014]
    I think the method of changing from F to C and back again may vary. On mine (double DIN climate control unit) you press and hold the recirculate button (the one with the swooping arrow on it) and briefly press the left-hand temperature selector to toggle between the two.
    #6
  8. Twaz
    Offline

    Twaz Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    61
    Likes Received:
    4
    [Jun 6, 2014]
    I found out thanks tho guys! It was the button on top of the Econ button :)
    #7
  9. Tobester
    Offline

    Tobester Member

    Joined:
    Apr 14, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    21
    [Jun 6, 2014]
    Yep, that's the recirc button!
    #8
    Twaz likes this.

Share This Page