1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

factory sat nav any good?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by 1animal1, Jan 6, 2008.

  1. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!!

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    4
    is it? seen them on ebay at between £100-£250, would imagine it looks quite good but is it any good....... think id miss the 6 disc changer in the symphony system....guessing the sat nav would have to utilise a boot changer instead......
    #1
  2. Cossie_boy
    Offline

    Cossie_boy Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    Id never actually used Sat Nav until I got my A3 which had it in from the factory, but I must say I do like it a lot.

    I think a nice touch is that as well as the main colour screen showing the map, you get the display where the fuel computer is too, so when you approach a roundabout it show a little picture and which exit to take, as well as a little graph showing how near you are to the juntion.

    Quite impressed :icon_thumright:
    #2
  3. rickparmar
    Offline

    rickparmar va va voom

    Joined:
    May 18, 2004
    Messages:
    2,268
    Likes Received:
    0
    100 - 250

    you got any links mate
    #3
  4. steve1975l
    Offline

    steve1975l Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    595
    Likes Received:
    0
    RNS-E would be my choice, didn't I send you the guide 1animal1?
    #4
  5. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!!

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    4
    Cant remember you doing so Steve.....

    Rick, 1 went on ebay for £100 last night, not tested though so bit risky..... they tend to go for 250 if you go on ebay and search under 'Audi sat nav'

    Unsure as to whether it would utilise the DIS if im fitting myself.....presume this would need a reprogram...
    #5
  6. steve1975l
    Offline

    steve1975l Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    595
    Likes Received:
    0
    You need Vag-com to do it properly.
    #6
  7. fingermouse
    Offline

    fingermouse thats me

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    3,771
    Likes Received:
    0
    prefer tom tom myself
    #7
  8. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!!

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    4
    My mechanic is ex Audi, has the full original kit to do the job, thankfully
    #8
  9. steve1975l
    Offline

    steve1975l Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    595
    Likes Received:
    0
    Fit the RNS-E then.
    #9
  10. Jimmeh
    Offline

    Jimmeh Active Member

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    1,438
    Likes Received:
    0
    tim, did you ever go ahead with this?

    It's something i'm considering doing.. however, whether it's something I can do myself is a different matter... I read you have to trim the console down a bit for it to fit or similar?

    I have a 2001 facelift S3, single tape deck up front with CD changer in boot - would this house the RNS-E console or?!
    #10
  11. 1animal1
    Offline

    1animal1 The Clar!! it mouves!!!

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    9,981
    Likes Received:
    4
    Na mate, didnt see much point in the end....im good with a map and hardly ever go anywhere else that would require a sat nav....looks good but its an expensive decoration
    #11

Share This Page