1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ESP lights and misfire 2002 3.0L CVT

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by miron, Dec 6, 2011.

  1. miron
    Offline

    miron New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [Dec 6, 2011]
    Hi
    Short time after starting the car (usually on the first step on the brake pedal) the ESP light comes on and causing misfire , idle is jumping up and down and even engine going off when I stop. the light is not going off even if I turn off the engine but only after driving about 10 KM.
    I went to Audi dealer and we saw many error codes (also MAF) , MAF was replaced but was not helping at all, same codes were coming again.
    I do not have all codes now (I will try to get them from the dealer) but it seems to me that the ECU is sending rundom codes.

    Did anybody face this problem?
    thanks
    Miron
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. miron
    Offline

    miron New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [Dec 22, 2011]
    The throtle position sensor had to be reset.it solved the problen
    Miron
    #2
  4. BlackQuat
    Offline

    BlackQuat Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    1,808
    Likes Received:
    44
    [Dec 22, 2011]
    Glad you got it sorted. Hopefully someone will see this in the future and you've helped them out.
    #3

Share This Page