1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ESP and power steering light

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Steviepat, Aug 2, 2013.

  1. Steviepat

    Steviepat New Member

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Apologies if this has been asked before!

    i just swapped my battery for a new one on my 09 A3 sportback 2.0 tdi and when I turned the ignition on I have both the above mentioned lights on,is this a common thing,have I done something wrong changing the battery and what the easiest way to get them cleared? Tried dash commander that I use on my scoob and it showed no codes.

    any help much appreciated.
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. gen.heinz guderian

    gen.heinz guderian Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,346
    Likes Received:
    125
    Probably need VCDS to reset steering angle sensor, could try turning lock to lock and see if resets. Have you driven it yet?
     
  4. phil76

    phil76 Active Member

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Messages:
    572
    Likes Received:
    40
    Take it for a drive they will clear ,try going lock to lock aswell so the angle picks up on the wheel position
     
  5. J8TT X

    J8TT X Member

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    361
    Likes Received:
    9
    Same happened to me, a couple of minutes drive along the motorway cleared them all.
     
  6. Steviepat

    Steviepat New Member

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Thanks guys,just going to take it out,I'll let you know how it goes
     
  7. Steviepat

    Steviepat New Member

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Thanks again guys,lock to lock on the drive before I moved off cleared both of them😊
     
  8. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    29,207
    Likes Received:
    1,661
    Perfectly normal, as above :)
     
  9. Taza

    Taza New Member

    Joined:
    Nov 22, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Same fault tried lock to lock but did not work,only started cos my battery was flat,fitted new battery but still have the alarm
     

Share This Page