1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

esp/abs fault? HELP!

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by nicko86, Oct 24, 2010.

  1. nicko86
    Offline

    nicko86 nicko86

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    [Oct 24, 2010]
    guys/girls,

    My battery went dead on s3 (2000). I have since rectified the one touch window error and the radio code etc but the display states a problem with the abs/esp. the esp switch doesnt work and abs just beeps at me! Im sure its just because ive disconnected the battery but dont know how to fix it! any1 had this problem before? thanks:sadlike:
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [Oct 24, 2010]
    You need it on the computer mate ...could be a ton of things does the lights come on straight away or when first moving? if it is when first moving it will be a sensor
    #2
  4. nicko86
    Offline

    nicko86 nicko86

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    [Oct 24, 2010]
    It comes on when i start the car, beeps 3 times and then the symbol just flashes constantly. It only came on wen i put the battery back in! was nothing wrong before. when i turn the ignition on the abs light should go out the same as the oil lights etc.
    #3
  5. FazS3
    Offline

    FazS3 Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    867
    Likes Received:
    1
    [Oct 25, 2010]
    Disconnect the battery for 20 minutes mate, see if that helps? Ideally you want to get it on vagcom though.
    #4
  6. Dane
    Offline

    Dane Faster than a V12 Q7

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    4,005
    Likes Received:
    85
    [Oct 25, 2010]
    3 beeps isn't good, that's the car saying don't drive me! lol

    I had the esp and abs lights and one beep, because there was an intermittant fault with one of the wheel speed sensors. Get it scanned and you'll know what the problem is.
    #5
  7. alijames
    Offline

    alijames Active Member

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    0
    [Oct 25, 2010]
    Same here. Scanned with VAG-COM, and had an intermittent Front Right sensor fault. £15 from the motor factors and an hour to remove the old one (including use of: prybar, drill, chisel), slot the new one in and Robert was my Mother's brother, so to speak.

    The 3 beeps sounds more like an ABS or TC controller issue. Need to get it scanned ASAP, especially with the cr*p weather approaching rapidly!!

    Cheers,
    #6
  8. finesse
    Offline

    finesse Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    2,811
    Likes Received:
    10
    [Oct 25, 2010]
    clean fuses on battery.
    #7
  9. nicko86
    Offline

    nicko86 nicko86

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    [Oct 25, 2010]
    thanks guys, i think ill clean fuses, disconnect the battery and if all else fails take it to vag-com! dont htink theres a fault on the abs or esp though. cheers! ill let i know what works or doesnt!
    #8
  10. nicko86
    Offline

    nicko86 nicko86

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    [Oct 26, 2010]
    stupid me....... found the problem.... i came slightly unplugged when i replaced the battery! dumbass! lol thanks anyway. phew!
    #9

Share This Page