1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

EPC Light??

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by leecs3, Jan 16, 2007.

  1. leecs3
    Offline

    leecs3 thinking about stuff

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    604
    Likes Received:
    2
    Got the feeling that my S3 isn't producing the bhp it should be. About a week ago pulling away from a junction the power seems to die briefly like the traction control cutting in than the car felt abit sluggish. Today the car chugged for about 30sec at the traffic lights and just doesn't feel right.

    The DIS is saying OK but noticed with the ignition on the EPC light stays on but goes out on starting the engine. Is this correct? Car feels like its lost torque and not holding boost.

    The MAF is new 5months ago. Could it be the DV? Noticed it make more noise recently.
    #1
  2. leecs3
    Offline

    leecs3 thinking about stuff

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    604
    Likes Received:
    2
    Bump, driving the car this morning and now sure its not running on the revo map. With the ignition on (engine not started) the EPC light stays on and the engine light. Both go off as soon as the engine is started. Done a quick search, coil packs or engine sensors seem to come up alot. Thoughts?
    #2
  3. leecs3
    Offline

    leecs3 thinking about stuff

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    604
    Likes Received:
    2
    solved. Was actually the valve under the engine cover (not N75). Replaced today and a Hyperboost DV fitted for good measure. Sounds very different to the standard bosch unit.
    #3
  4. dultanur
    Offline

    dultanur all promises, no action :)

    Joined:
    Sep 17, 2006
    Messages:
    407
    Likes Received:
    0
    which valve is that? just for future reference...
    #4
  5. leecs3
    Offline

    leecs3 thinking about stuff

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    604
    Likes Received:
    2

    N249 valve. Feels like a MAF problem when it fails.
    #5

Share This Page