1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine Start Blocked by Immobilizer .. Huh?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by a6_chris, Jul 2, 2013.

  1. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    ..
     
    #1 a6_chris, Jul 2, 2013
    Last edited: Aug 17, 2014
  2. BradV6

    BradV6 Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    3
    my mk4 golf once done the exact same thing, glow plug light flashed and wouldn't start, not even cranking. I was stuck at work so I kept trying and eventually it worked like normal, never fixed it as it only done it once and never again, though i did swap the key for the spare!
     
  3. hades-

    hades- Yorkshire & Humber Rep.
    Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    9,380
    Likes Received:
    620
    fault from transponder to car
    nothing to do with battery in key

    prob just gremlins
     
  4. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    ..
     
    #4 a6_chris, Jul 5, 2013
    Last edited: Aug 17, 2014
  5. @udi A3

    @udi A3 Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    1,774
    Likes Received:
    175
    Are you local? i could check your transponders are sending and recieving signal. more likely a sticky relay or switch unless the cluster is on its way out.
     
  6. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    ..
     
    #6 a6_chris, Jul 5, 2013
    Last edited: Aug 17, 2014

Share This Page