1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine squeak, sounds like a mount, common?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Richy_C, Jan 30, 2011.

  1. Richy_C
    Offline

    Richy_C Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    453
    Likes Received:
    3
    [Jan 30, 2011]
    I've noticed recently that from cold there is a squeak from the engine when you let off the power. Initial thoughts were that the pedal was doing it but its definitely as the engine comes off power.

    After a mile or two it stops, anyone had this and have an answer?

    my worry is that somethings loose and once its heated up it expands so there's no play then.

    Cheers,
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 19, 2014]

  3. navnayyar
    Offline

    navnayyar Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    786
    Likes Received:
    0
    [Jan 30, 2011]
    Could be alternator pulley? Is squeak still there when you full lock the steering wheel when car is idling?
    #2
  4. Richy_C
    Offline

    Richy_C Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    453
    Likes Received:
    3
    [Jan 30, 2011]
    Not tried that yet, its just when moving and the engine is coming off load.
    #3
  5. nox120
    Offline

    nox120 New Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Feb 16, 2011]
    I have exactly the same with my TT - Cold start there is a loud on-going squeak when you're off the power that goes away once the engine starts to warm up; has been happening a couple of weeks now and the best I can tell it maybe the power steering belt. Need to get it down the garage when its cold!
    #4

Share This Page