1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine Problem - 2.6 V6 - possibly ECU Fault -

Discussion in 'Classic Audi Forum' started by imported_k15hvc, Jun 28, 2004.

  1. imported_k15hvc
    Online

    imported_k15hvc Guest

    I have a 95 Audi Cabriolet, 2.6 V6, yesterday whilst installing a Sub Woofer in the boot i made the mistake of leaving the power lead conneced to the battery of the car, whilst feeding the cable through the car it touched the metal of the bodywork in the boot and caused a small spark, the car still starts and everything works except after 30 seconds or so when switching the car on it just continuously revs up and down. the car is in park and it just goes up and down from 10 to 20 revs,

    i unclipped the battery to let the system power down and soft reset but this did not help, i feel as though i have shorted a component or the ECU, Has anybody else come across something similar or could somebody advise on what i should try before taking the car to Audi?

    Thanks in advance,

    Kish.
    #1
  2. audi5e
    Offline

    audi5e Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    have you checked to see if any fuses have blown?
    #2
  3. fallmonk
    Offline

    fallmonk Turbo Sport

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    1,857
    Likes Received:
    4
    HI mate sorry i cant help , but was wana ask how is the V6 engine ? i am thinking of buying same as u 2.6 convertable , mate has a mondeo V6 and has nothing but problems with it ! im hoping the AUDI V6 is better?
    hope u get your problem sorted mick
    #3

Share This Page