1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine Management fuses 29, 32, 34, and 43 (A4 Avant 1.9 TDI 130)

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by DALE_AVANT, Mar 12, 2012.

  1. DALE_AVANT
    Offline

    DALE_AVANT Avantage

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    452
    Likes Received:
    10
    [Mar 12, 2012]
    Does anybody know which aspects of engine management each one is linked to? It just say "engine management" in the handbook and on the fuse box list......

    29:

    32:

    34:

    43:
    #1
  2. DALE_AVANT
    Offline

    DALE_AVANT Avantage

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    452
    Likes Received:
    10
    [Mar 13, 2012]
    If anybody has a 130 TDI, I would really appreciate it if you could pop out and see what fuses you have in the above four locations
    #2
  3. DALE_AVANT
    Offline

    DALE_AVANT Avantage

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    452
    Likes Received:
    10
    [Mar 13, 2012]
    Can anyone answer either of the above? :sm4:
    #3
  4. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,969
    Likes Received:
    513
    [Mar 13, 2012]
    I'll look tomorrow, mines a 2.5 though.

    Failing that Etka/Elsa might help.
    #4
  5. murran
    Offline

    murran Active Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    1,540
    Likes Received:
    38
    [Mar 13, 2012]
    i've wrote them down, if i remember i'll have a look at work.
    what year is the car?
    what fault are you chasing?
    #5
  6. DALE_AVANT
    Offline

    DALE_AVANT Avantage

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    452
    Likes Received:
    10
    [Mar 13, 2012]
    Thanks for the help James/Murran.

    There is no fault I hope. None of these fuses are present in my car (51 plate), hopefully they are engine management fuses on the petrol models.
    #6
  7. murran
    Offline

    murran Active Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    1,540
    Likes Received:
    38
    [Mar 15, 2012]
    i looked but non of the ones you listed corresponded to a avf awx (130) engine.
    what is it you wanted to know???
    #7
  8. DALE_AVANT
    Offline

    DALE_AVANT Avantage

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    452
    Likes Received:
    10
    [Mar 15, 2012]
    Superb, thank you.

    My concern was that my fusebox was missing the four fuses listed above, and all relate to engine management (as according to the handbook). I assumed that at least one of them would be in use on the 130 TDI, but it seems not!

    Does my B6 have the AWX engine?
    #8
  9. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,969
    Likes Received:
    513
    [Mar 15, 2012]
    Engine code should be on your data sticker.

    Spare wheel well/service book etc.
    #9
  10. DALE_AVANT
    Offline

    DALE_AVANT Avantage

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    452
    Likes Received:
    10
    [Mar 15, 2012]
    Just had a look and it's clear as day in the service book - AWX (cheers James)
    #10
  11. murran
    Offline

    murran Active Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    1,540
    Likes Received:
    38
    [Mar 16, 2012]
    i had a look. non of those fuses listed are for the engine management on an awx engined a4.
    i did write down which ones are and what systems they "protect" but, being a dosey coont, ive left it at work.
    #11
  12. DALE_AVANT
    Offline

    DALE_AVANT Avantage

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    452
    Likes Received:
    10
    [Mar 16, 2012]
    Good stuff, thanks Murran :icon_thumright:
    #12
  13. Mu81n
    Offline

    Mu81n New Member

    Joined:
    Dec 17, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    [Jun 27, 2012]
    Evening all,

    Wee tad weird, I've seen some A4 diesels with an engine management light & some without (prior to starting the engine), considering they're all B6's, why is this? I'm confused, I thought mine had been tampered with, so I took out the cluster, pulled it apart, all LED's including the engine management LED, were fine. The reason why I'm mentioning this is I've done a full VAG COM scan, no faults. But a couple months ago I had a faulty N75 Solenoid valve, but EML the Light did not light up once (only limp mode). Any insight would be very helpful, me thinks it's CAN related (I don't have CAN-2002)

    #13

Share This Page