1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine fault

Discussion in 'A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)' started by MartinM, Mar 8, 2006.

  1. MartinM
    Offline

    MartinM DK55 XYH

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Hello all,

    On the way back from the shop today the glow plug light started flashing, is this an indicator of one problem or will i need Vag-Com to pull the codes??
    #1
  2. DrWatson
    Offline

    DrWatson New Member

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    My A6 does this very occasionally, (almost always at the same spot on my way home from work). Doesn't seem to be any underlying problem.
    #2
  3. Rev-head
    Offline

    Rev-head Active Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Messages:
    2,987
    Likes Received:
    0
    If you look at your owner manual it shows that if this light comes on there is a problem with the mangement system and the car will go into limp mode(reduced power)
    #3
  4. S4_dan
    Offline

    S4_dan Fire up the Quattro!

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Messages:
    1,727
    Likes Received:
    6
    As Rev-head says, it means there is a fault and the car should be taken to stealers (as the manual states, straight away)

    Try a Vag-com check on the car. May not be a direct fault with the glow plugs...more than likely not.

    Dan
    #4
  5. HNH5
    Offline

    HNH5 Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Do you have any kind of adjustable tuning box on your car? I had one on my SEAT Ibiza 1.9TDi and if I adjusted the screw too far towards the + sign, the glow plug light would come on until I adjusted it back.
    Rev-head is correct, in that it indicates an engine management fault but could be as simple as a tuning box if you have one.
    #5
  6. MartinM
    Offline

    MartinM DK55 XYH

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    i don't have a tuning box as such but have had my chip reprogrammed by upsolute. This only started happening after filling up at a petrol station this is soon top close down, i am juts wondering if they are not taking the care that they normally would in regards to there fuel deliverys and water getting into the deisel...
    #6

Share This Page