1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Engine code help

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by brys3, Feb 26, 2010.

  1. brys3
    Offline

    brys3 Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    [Feb 26, 2010]
    Just plugged my car into vag and it's came up with 17704 unknown error. The car is running fine and temperature is usually around 60 but has crept to 90 at times. The car has been remapped and seems to be drinking fuel. Can anyone please give me an idea as to what this may be?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    15,922
    Likes Received:
    1,336
    [Feb 26, 2010]
    Sounds like the common coolant temp sensor/thermostat issue...

    http://wiki.ross-tech.com/index.php/17704/P1296/004758

    The reason the car is heavy on fuel is because the ECU still thinks its in cold start and making the mixture richer... as the CTS can't tell the ECU the engine is warm enough either due to the CTS being faulty or the stat stuck open then the ECU won't know when to stop enriching the mixture.

    There are loads of threads here if you plan to do it yourself else the parts are around £30 from GSF or any other motor factor plus a couple of hours labour and a bit of G12 coolant to top up the system.

    <tuffty/>
    #2
  4. brys3
    Offline

    brys3 Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    [Feb 26, 2010]
    Cheers, thanks for the help
    #3
  5. brys3
    Offline

    brys3 Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    [Feb 26, 2010]
    Right I've purchased the cts and the thermostat. Can anybody tell me roughly where they are? Sorry for all the hassle
    #4

Share This Page