1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

elsawin help

Discussion in 'General Technical / How To' started by bigblokey0, Sep 26, 2006.

  1. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Sep 26, 2006]
    ive just bought this off ebay 2 dvds and a cd its all installed but i cant seem to find any info on my car specifically front wheel bearing assembly any ideas
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. Jason
    Offline

    Jason Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    [Sep 26, 2006]
    Oh No!

    Hope it's not a load of cr*p-I bought one too off e-bay but it aint got here yet.
    Let you know how I get on when it does eventualy get here!
    #2
  4. confusionhunter
    Offline

    confusionhunter Member

    Joined:
    Nov 19, 2005
    Messages:
    190
    Likes Received:
    1
    [Sep 26, 2006]
    I have it too its actually very good. You need to look under the "workshop Manual" section. Not just the "maintenance" part.
    ALthough I had an issue that my installation couldnt access some of the diagrams etc... I followed the same procedure for installation on another PC and it worked fine.....
    #3
  5. timps
    Offline

    timps Shakersville

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    [Sep 26, 2006]
    As confusionhunter has said select ‘Workshop manual’

    The path is ‘Workshop manual’

    overview / running gear / (40) front suspension / servicing front suspension / removing and installing wheel bearing

    or

    overview / running gear / (42) rear suspension / servicing wheel bearing

    ElsaWin is very good but maybe too much information so you can sometimes get lost, but it is all there.
    #4
  6. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Sep 27, 2006]
    ok thanks for the replys ill have a look and let ya know thanks again
    #5
  7. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Sep 27, 2006]
    right ive just looked under workshop manual and it says the data is not present in elsawin?????
    #6
  8. edmorales
    Offline

    edmorales Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    [Oct 18, 2006]
    have you entered the correct vehicle type, eg 4B20UB?, engine ACK gearbox CUB etc.? click on the car icon
    #7
  9. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Oct 18, 2006]
    ive sorted it now however i cant say im impressed with elsawin you cant beat the haynes manual however they dont do one for my car so ill just have to suffer with it
    #8
  10. Jason
    Offline

    Jason Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    [Oct 18, 2006]
    Good on you!

    All I can get is everthing in German!!!!!!!!!!!
    #9
  11. edmorales
    Offline

    edmorales Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    [Oct 19, 2006]
    on the top toolbar, go to "einstellung" then select sprache, then english
    #10
  12. Jason
    Offline

    Jason Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    [Oct 20, 2006]
    Cheers edmoral!

    Thought that I was going to have to go to German evening classes!!!
    #11
  13. edmorales
    Offline

    edmorales Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    [Oct 20, 2006]
    kein Problem
    #12
  14. rustys3
    Offline

    rustys3 New Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    [Oct 21, 2006]
    Hi, I had a similar problem with Elsawin when trying to access information on a VW polo for my mate. It said that I could not access the data for that vehicle. I ended up re-installing Elsawin & it works perfectly now giving me access to both Audi & VW information.
    #13
  15. Jonesy
    Offline

    Jonesy Member

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    570
    Likes Received:
    1
    [Oct 21, 2006]

    Thank god i read this post, ive been stuck and gave up using elsawin cos i couldnt understand the german.

    LEGEND!
    #14
  16. pyrotrev
    Offline

    pyrotrev firework man

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Nov 30, 2006]
    When I enter my car's details, I just get "selection locked - please start type identification" in the overview section (LHS of screen) - anyone know how to get past this please?:confused:
    #15
  17. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Dec 1, 2006]
    i get this as well you have to select another option elsawin is not all what its cracked up to be i wish they would hurry up with a haynes manual for the a6 much better
    #16
  18. pyrotrev
    Offline

    pyrotrev firework man

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Dec 2, 2006]
    which option please? it does the same in both " workshop manual" and " maintenance sections". Likewise Haynes don't do a manual for my coupe (though apparently they now do a sex manual :blush: )
    #17
  19. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Dec 3, 2006]
    i think its the damage number list you want
    #18
  20. edmorales
    Offline

    edmorales Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    [Dec 4, 2006]
    click on the car icon,enter the manufacturer, A for audi, year model, skip the VIN, cause it is only for registered copies with online connections, enter the type, e.g. 4B =A6 , 8E a4, engine code and gearbox code all of these you can find in the VIN sticker.
    #19
  21. pyrotrev
    Offline

    pyrotrev firework man

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Feb 14, 2007]
    Yes, that gets me some drawings up, but they don't seem to correspond with the engine code shown at the bottom of the screen:faint:
    #20
  22. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Feb 14, 2007]
    i have the same problem elswin is **** nuff said
    #21
  23. pyrotrev
    Offline

    pyrotrev firework man

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Feb 16, 2007]
    Had a bit more of a play with it, and made a bit of progress.Seems to work better (sometimes) if you do the vehicle identification from the start screen (ring of icons), then select maintenance etc. Problem is, my car (coupe 2.8q) doesn't seem to have any info for it:mad:. It'd be useful though if you had e.g. an Audi 80.
    #22
  24. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Feb 16, 2007]
    i have the same problem comes up saying info not avalible
    #23
  25. h5djr
    Offline

    h5djr Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    7,518
    Likes Received:
    572
    [Feb 16, 2007]
    I have a copy of Elsawin v3.3 which I use maily to access information about the current A3 for myself and sometimes other members of the A3 (8P) forum.

    I find that providing the correct vehicle details are entered on the Vehicle Idenification screen I get no problems are can usually find what I'm looking for. It is, after all, the manual issued by Audi to it's dealers.

    To access, for example, the Workshop Manual - on the Vehicle Identification screen I choose Make-Audi, Model year-as required, ignore the Vehicle ID no and go to Sales Model-choose from the list and then click the More button further down the screen. Double-click the Model from in the list and then OK at the top of the panel and it takes me into the data for that particular vehicle.
    #24
  26. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Feb 17, 2007]

    thats what i do and i get this message "This data is not present in ElsaWin."
    #25
  27. h5djr
    Offline

    h5djr Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    7,518
    Likes Received:
    572
    [Feb 17, 2007]
    Have you in fact loaded all the data. When I installed ElsaWin it was a two stage process. Stage 1 was to install the program and Stage 2 was to load all the data. What is the total size of your ElsaWin directory with all it's sub-directories. Mine is 3.07 GB.
    #26
  28. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Feb 17, 2007]
    well i installed it in two stages it came with one cd and 2 dvds all of which ive had to insert to install it but ive just looked it up in the add and remove progs and the size is 49.15 mb :wtf:
    #27
  29. h5djr
    Offline

    h5djr Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    7,518
    Likes Received:
    572
    [Feb 17, 2007]
    Looking in Add/Remove Programs mine is listed as 3.067GB so it would seem that some data is missing on your system.

    Two things to try. 1. Try re-installing the data DVDs or 2. Send me details of your car by PM and I will see if my version shows any data available. At least that way we will know if there should be anything there.
    #28
  30. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Feb 17, 2007]
    when i stick the dvd in it says setup complete and ive reinstalled it twice allready ill send ya a pm now thanks
    #29
  31. banny
    Offline

    banny Member

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    [May 16, 2007]
    I have also done this and it just goes back to normal window, no car data nothing, have installed Audi and VW data.
    Cant see a workshop icon neither, just a car selection.
    #30
  32. edmorales
    Offline

    edmorales Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    [May 21, 2007]
    have you installed the data cd as well?
    ed
    #31
  33. maknak3
    Offline

    maknak3 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Aug 3, 2007]
    Hello everyone
    My elsawin does not seeing VW data only AUDI. Ihave installed VW 2.Update 2007 Data I & II and AUDI 4.Update 2007. On my first laptop everything is ok (that was fresh instalation). On second Elsa is blind on VW (but Audi is ok). When Im checking Yellow "?" Im able to see all updates which I have installed but Only AUDI and Seat IS aveliable in vehicle specyfication window. NOTE : On second laptop I have first unistalled previous version of elsawin and on first was Fresh instalation.Do you think that this first version is still causing some problems. NoTE 2: on first laptop Skoda is olso not aveliable but you can see her in yello ? box.
    Please Advice.
    #32
  34. abdus
    Offline

    abdus Top Gear VCDS Map User

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    1,826
    Likes Received:
    1
    [Aug 7, 2007]
    any help on this one:

    I installed the programme, works fine but pictures don't seem to load..

    I've updated the SVGViewer (3.04), still nothing...

    Thanks
    #33
  35. bigblokey0
    Offline

    bigblokey0 Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    745
    Likes Received:
    3
    [Aug 7, 2007]
    re-install it because for some reason it just dont like installing it
    #34
  36. abdus
    Offline

    abdus Top Gear VCDS Map User

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    1,826
    Likes Received:
    1
    [Aug 7, 2007]
    LOL, ok....

    will try and update here :)

    Thanks
    #35
  37. s8craig
    Offline

    s8craig Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    29
    [Aug 9, 2007]
    I run ELsawin 3.40. I installed the basic 3.13 and then license it and run all the upgrades required to get to 3.40. Then I add the Data DVD's for Audi, VW, SEAT etc, it all works.
    #36
  38. abdus
    Offline

    abdus Top Gear VCDS Map User

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    1,826
    Likes Received:
    1
    [Aug 12, 2007]
    installed again, working fine....:)
    #37
  39. audi_bg
    Offline

    audi_bg New Member

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Sep 21, 2007]
    Hello everyone, I'm very happy that I have found your forum, hope I'll learn a lot of useful info here. :)
    I have 1993 Audi Cabriolet 2.3E (a great car, the girls are like :hubbahubba:), with problem in the electronic control unit for the roof operation - it won't operate.I need the schemes of the electronic unit, installed ELSA, click on the Current Flow Diagrams, select the model of the car and... it says "This data is not present in ElsaWin".Tried to reinstall it 5 or 6 times - it's always the same.
    Can someone use his working version of ELSA and help me with the schemes?
    I'll be very grateful. :) If someone can, I'll send him the VIN number, cataloguq number of the unit, etc.
    Thank you in advance :)
    #38
  40. enda1
    Offline

    enda1 Member

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Messages:
    436
    Likes Received:
    0
    [Sep 21, 2007]
    #39
  41. audi_bg
    Offline

    audi_bg New Member

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Sep 22, 2007]
    Thank you for your reply.I already red that thread but unfortunately it wasn't useful for me.When the problem occured I checked all the wires and found no problem with them, checked the level of the hydraulic fluid - it was on the maximum.Then I went to an electrician who found a problem in the electr. control unit and said if he has a schematics of it, he can repair it.That's why I was hoping that somebody's ELSA will work with that model. :(
    #40

Share This Page