1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Electrics help.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by hrmburnett, Jul 22, 2011.

  1. hrmburnett
    Offline

    hrmburnett New Member

    Joined:
    Jul 22, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Jul 22, 2011]
    Hi

    I was wondering if anyone could help me.. I have a 55 plate A3 Sportback Sport, and recently I have been having some electrical problems, and was wondering if they were related or if it has just been bad luck.....

    1. Rear wiper motor has stopped working (spray works, but just doesn't wipe - and can't hear the motor trying to turn.

    2. The left front dipped headlight blew, and I tried changing it today with 2 bulbs that I had, but the light did not come on and the error still came up on the dash....

    3. The Symphony radio started to smoke yesterday and has now stopped working...

    I checked all of the fuses and they all seem to be ok... Whilst doing this, and when I had the engine bay open, I heard a strange buzz/almost radio alarm in the engine bay coming from the front of the engine block. It also sounded like electrical clicking.....

    Can someone tell me what the heck is going on, and whether all of these are related, or whether its Friday the 13th here!!!

    Thanks Howard.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. Khufu
    Offline

    Khufu Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,703
    Likes Received:
    30
    [Jul 22, 2011]
    1. wipers motors are know to go, can seize due to corrosion.
    2. could it be a bad connection on the plug? Corroded or blackend from sparking? Did you check bulb was def blown?
    3. smoke????? I'd pull it out and check for damage to the wiring, if its the unit then time to bin and go for RNS-E LOL

    They aren't linked, more bad luck TBH. Buzzing & clicking from engine bay is natural, can be aircon etc.
    #2

Share This Page