1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Electric windows not operating - not the usual fault

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by jack_davey, May 23, 2013.

  1. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Hi all,
    After fitting my cruise control the other day to my tdi quattro and enabling it with vagcom, my electric windows no longer work.
    I've read on here that you can reset them by holding down the two buttons on the drivers door for 5 seconds then lifting them up for 5 seconds, but this hasn't worked.

    When I turn the headlights on the buttons don't illuminate either, but strangely they do illuminate when unlocking/locking the car.
    I've checked all the fuses, there's no specific one for the windows, but I can't find any blown, but the fuse number would help to aid me in diagnosing the problem.

    Anyone got any ideas what it could be?
    #1
  2. s3mad_dude
    Offline

    s3mad_dude Noggies ruuuule!

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    463
    Likes Received:
    43
    Do the windows still operate with the key fob? When the car is locked hold the unlock button down for a few seconds. It should unlock the car and start to lower the windows.
    #2
  3. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    I didn't even know you could do that but I've just tried and it doesn't work
    #3
  4. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Just checked the plug on the drivers door window switch, none of the terminals have 12v with ign on
    #4
  5. s3mad_dude
    Offline

    s3mad_dude Noggies ruuuule!

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    463
    Likes Received:
    43
    That's a bugger.....guess there's a break in the wire somewhere?
    #5
  6. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Seems unlikely?
    Would you happen to know what pin on the central locking pump supplies the live to the electric windows? I can then test for a live here and continuity to the door.
    #6
  7. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Where can I get wiring diagrams?

    This is seriously pissing me off! lol
    #7
  8. s3mad_dude
    Offline

    s3mad_dude Noggies ruuuule!

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    463
    Likes Received:
    43
    PM me your email address I have some diagrams in my laptop which I can dig out and send you.
    #8
  9. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Cheers mate, I already had that file, but there's no wiring diagrams.

    I've managed to get some from autodata but unsure if they're the correct ones.
    No **** hot audi techs on here? I'm great with other marques but not had much experience with these.
    #9
  10. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    I have vagcom by the way, any tests I can do?
    #10
  11. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    I've also found the 10a fuse in the red holder on the relay board has blown, does anyone know what this is for?
    #11
  12. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Right well, an update for those interested, found that the red/white wire from the central locking pump that should supply 12v, isn't supplying 12V, so ran a wire to the window switch and the windows work again!
    The question is why the f*ck isn't the central locking pump supplying the 12V it should?
    #12
  13. jack_davey
    Offline

    jack_davey Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Lost interest, bloody german piece of tat! My Clio 182 has had less problems in the 5 years I've owned it! LOL
    Ran an ignition live from the fuse box to the wire that's supposed to supply +12V to the windows.
    #13

Share This Page