1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Electric recaro leather seats...? Will they work

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by shaz, Nov 1, 2012.

  1. shaz
    Offline

    shaz Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    [Nov 1, 2012]
    Electric Leather Seats - Will They Work? B6 Avant
    Hi, A friend mine has recaro electric seats fitted to his B6 Avant, He has offered them for sale to me, For my Quattro B6 Avant,

    Now my dilemma is will the seats work in my car? ie the electric seats will they adjust like normal?

    I have heard that my car will have the plug already there and that they just need connecting...

    Feedback appreciated as soon as due to my friend having other potential buyers for the interior... lol

    regards
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 15, 2014]

  3. chasdrury
    Offline

    chasdrury Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Messages:
    285
    Likes Received:
    6
    [Nov 1, 2012]
    If you search on here four rile did a full write up. There is some wiring you'd need to do
    #2
  4. shaz
    Offline

    shaz Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    [Nov 1, 2012]
    Right, I managed to fit one seat it, the plug was same although it had two pins less, plugged them in and the electric seat started working...! But about 10mins later whilst I put the bolts in the seat buttons stopped working?

    Any ideas what's happened? Otherwise il have to call an electriction out
    #3
  5. shaz
    Offline

    shaz Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    [Nov 1, 2012]
    Is there anyone on here who has fitted leather electric seats to an 2004 b6
    #4
  6. chasdrury
    Offline

    chasdrury Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Messages:
    285
    Likes Received:
    6
    [Nov 1, 2012]
    #5
  7. benjie
    Offline

    benjie Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    773
    Likes Received:
    99
    [Nov 1, 2012]
    It needs a higher amperage fuse doesn't it?
    #6
  8. shaz
    Offline

    shaz Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    [Nov 1, 2012]
    My lumbar support has stopped working on my cloth seats - it were defo working before,

    Iv searched for a fuse for the lumbar support but it cannot be found,

    Any ideas chaps?

    Bear in mind it the electronic seat worked for about 10mins but when I began to bolt it down it stopped working
    #7
  9. chasdrury
    Offline

    chasdrury Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Messages:
    285
    Likes Received:
    6
    [Nov 2, 2012]
    Yep. 30amp for full electrics. 10 for the normal seat. Shaz, you will have blown the fuse. Read the link and you'll see which on it is.
    #8
  10. shaz
    Offline

    shaz Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    [Nov 2, 2012]
    Hi mate, sorry if I'm being annoying, iv checked every fuse in the drivers side fuse box and every single one is ok,

    I have read through the link and cannot see where a fuse is Mentuoned,

    Any ideas what number fuse it is or can be?
    #9
  11. chasdrury
    Offline

    chasdrury Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Messages:
    285
    Likes Received:
    6
    [Nov 2, 2012]
    'Last, while you're here remove the 10amp red blade fuse that's pictured here beside the 2 silver thermal fuses. replace it with a 30amp. that's the power fuse for your seat movement. 10 amp was Ok for electric lumbar support but not the full functions of a recaro seat.'



    [​IMG]



    'The fuse for the passenger's side is located behind the kick plate in the passenger's footwell. lever off the long plastic trim that runs from seat to glovebox along the floor, starting at the end nearest the seat.'



    [​IMG]


    'Under the large part you'll see a few electrical connectors and a lonely little red 10 amp blade fuse. change it for a 30amp and put the plastic trim back again.'

    [​IMG]



    All from the write up by fourcircle as per previous link
    #10
  12. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,797
    Likes Received:
    499
    [Nov 2, 2012]
    yep as above simple change the 2 fuses
    #11
  13. shaz
    Offline

    shaz Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    [Nov 2, 2012]
    Chasdrury.... YOUR A LEGEND! And so is fourcircle for that superb write up!

    Seats are all working, although a right pain in the arse to fit,

    Can't wait to show you guys pics of it
    #12
  14. NHN
    Online

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,318
    Likes Received:
    1,227
    [Nov 3, 2012]
    Have you checked the wire gauge supports 30amp safely?
    #13
  15. SL11CKK
    Offline

    SL11CKK Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    652
    Likes Received:
    29
    [Nov 4, 2012]
    We are still waiting for the pictures! :drool:
    #14
  16. shaz
    Offline

    shaz Member

    Joined:
    Oct 19, 2005
    Messages:
    123
    Likes Received:
    2
    [Nov 4, 2012]
    Not sure to be honest, once there complete the position of the seat won't be changing.

    Pics are on the way, unfortunately mine didn't have an armrest fitted and therefore I need to cut a small hole in the top of the tunnel inorder for it to fit,
    #15
  17. drift king
    Offline

    drift king New Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Jun 16, 2014]
    Hi guys, I know this is an old thread but have an 2002 audi a4 b6 sport the normal seats with electric lumbar supports. I just wanted to confirm that if i buy fully electric seats, will the wiring be for my electric lumbar support be the same as the fully electric ones and just be a case of plug and play apart from a higher amp fuse? Thanks
    #16
  18. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,797
    Likes Received:
    499
    [Jun 16, 2014]
    some times it is some times not
    better off pulling a seat and checking first.
    #17
  19. drift king
    Offline

    drift king New Member

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Jun 17, 2014]
    okay thanks
    #18
  20. sabaxter
    Offline

    sabaxter Member

    Joined:
    Jun 7, 2013
    Messages:
    319
    Likes Received:
    21
    [Jun 17, 2014]
    If not kufatec make the relevant looms to fit fully electric!
    #19

Share This Page