1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

dsg box fluid change?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by porkapig, Jan 4, 2006.

  1. porkapig
    Offline

    porkapig New Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    [Jan 4, 2006]
    just booked my car in for a 30k mile service. audi mentioned a possible box fluid change to get rid of any hesitency? any ideas?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 24, 2014]

  3. Davidb67
    Offline

    Davidb67 Member

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    [Jan 4, 2006]
    early DSG boxes had to have fluid change at 20k, mine was checked but told it's a later-build DSG box (prob why I had to wait bl00dy 24 weeks for my car!) and so doesn't need change until 40k - around a month's time.
    Not expecting it to affect change patterns though?
    #2
  4. Eeef
    Offline

    Eeef Lord of War

    Joined:
    Nov 5, 2004
    Messages:
    1,607
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2006]
    what age is yours?
    #3
  5. miketweed
    Offline

    miketweed Member

    Joined:
    Dec 21, 2004
    Messages:
    371
    Likes Received:
    0
    [Jan 5, 2006]
    Audi tried to suggest to me to have the DSG oil done with the 2nd AVS (around 34k) when discussing it after my 1st AVS.

    I said no, they can pick my car up from work for free and do it at 40K on the dot. No more than 15mins labour plus the oil (which you can buy yourself for cheaper and give them on the day)
    #4
  6. porkapig
    Offline

    porkapig New Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    [Jan 6, 2006]
    for the price i think i'll get it done.

    will post if any difference noted
    #5
  7. porkapig
    Offline

    porkapig New Member

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    [Jan 10, 2006]
    hhmmnnn - asked them to do it but they didnt have time! - so it looks like 40k will have to do.

    they did however have time to stick it on the diagnistics - said they didnt find anything....

    HOWEVER - they seem to have done something (newer software?) as it seems significantly more willing in D to change down faster under load?

    is it possible that the software can be upgraded on the dsg?
    #6

Share This Page