1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Door open indicator

Alan H Aug 17, 2010

  1. Alan H

    Alan H Need a V8 or Bi-Turbo.......

    457
    7
    18
    Hi all,

    May be a stupid question, but when my drivers door is open my DIS shows the passenger door as open.

    Is this correct? can I reprogram the DIS myself or does it need plugging in?

    TIA from a first time poster......

    Alan
     
  2. subaru swift

    subaru swift Member

    154
    1
    18
    thats not right mate, someone will help you.
     
  3. Watty

    Watty ..... (_!_) Sarah's A3s #1 Fan

    404
    0
    16
    What does it show when the passenger door is open?
     
  4. CMD

    CMD Pointing Forward's!!!!!!!!!

    3,015
    17
    38
    That is not normal you may need vagcom, are any of the wire's broken (inside the rubber boot) which run's from the driver's door by the hinge to the wing, this is worth looking at. And Welcome to ASN
     
  5. scott b

    scott b Active Member VCDS Map User

    1,254
    3
    36
    im sure this fault came up on here in the last week or so, cant remember what the outcome was, also check the n/s/f foot well for water, as theres a control box down there that controls most of the cars electronics, the reason why it gets wet is due to the battery area (under the bonnet) getting flooded, so have a look to see if its full of water, if so, push the drain out (rubber bung) and let all the water drain out

    but best way to check is to get it plugged in
     
  6. Alan H

    Alan H Need a V8 or Bi-Turbo.......

    457
    7
    18

    That the drivers door is open.........
     
  7. Alan H

    Alan H Need a V8 or Bi-Turbo.......

    457
    7
    18
    Thanks for the quick answers chaps.....

    Everything is dry, no other electrical issues present. DIS is working fine other than that.

    I've only just acquired the car, but from the receipts it had a new "convenience" unit fitted in January.

    Could Listers Audi have coded this incorrectly?
     
  8. Pii

    Pii Member

    748
    4
    16
    I thought this was related to settings on vagcom. Has it always done this or did it start after it was in with dealers?

    I'm sure i read it before a while back but the owner said it happened after a service or something....
     
  9. Alan H

    Alan H Need a V8 or Bi-Turbo.......

    457
    7
    18
    As I said, I've only just got the car. So the dealer has serviced it, but it has been like it since I got it. It's going back on Friday to have a small job done on it, I'll get them to sort it then.

    I just didn't want to look stupid telling them about this, I just wanted to check before I opened my mouth.
     
  10. Ryanmt

    Ryanmt Member

    103
    0
    16
    I think it could be coded to LHD
     
  11. swine

    swine Member

    116
    0
    16
    its just coded wrong, same happened mine when i replaced module, coded it properly and sorted
     
  12. Alan H

    Alan H Need a V8 or Bi-Turbo.......

    457
    7
    18
    I thought as much, it's going in tomorrow for a couple of jobs. I'll get them to sort it......
     
  13. brownie 25

    brownie 25 Member

    383
    9
    18
    mine is the same let me know how you get on in the dealers.
     
  14. bomini

    bomini New Member

    1
    0
    1
    Have someone fixed this issue? Could you share the solution :)
     

Share This Page