1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Does this sound like my MAF sensor?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by S3-Oski, Aug 8, 2009.

  1. S3-Oski
    Offline

    S3-Oski Member

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    484
    Likes Received:
    4
    [Aug 8, 2009]
    Hi all, Im after a bit of advice please:think:,, the last few days i have noticed, that somedays mycar feels sluggish,and the turbo sounds not as loud,

    then other days feels quicker and the turbo is louder? this is during the day not the night, as i know its quicker when cooler air,

    And sometimes when going slowly on the throttle get a tiny bit lumpy boost, not a misfire or anything but a bit lumpy? does this sond like a Maf probelm?

    Can any1 point me in the direction of a vag com cable theat would work with a AMK S3 and a sony laptop? as i would like one now as i would like to check mycar,

    Im going to get a speacialist to take a look, but can not be for a couple weeks, due to working alot, is there any way to check this my self? i heard of unplugging the MAF?, can this cause any problems at all? and will it turn on any lights on dash etc? and if i unplugged it what will happen? cheers Oski

    Ps if any 1 is in Essex near chelmsford, this weekendand has vagcom, i would happily pay them to check my car? thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. IIIadidasboy
    Offline

    IIIadidasboy Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    312
    Likes Received:
    0
    [Aug 8, 2009]
    I un-plugged my MAF the other week - I've been suffering from lumpy boost as well.

    It made no difference to the performance (proving it's not MAF related) but I thought this was weird, as I thought you would at least see reduced, yet smooth, performance?!

    I did get a warning light on the dash - the ESP ( ! within a triangle, with an arrow circling around in an anti-clockwise direction) which again I thought was weird. Switched the car off, plugged the MAF back in, turned on and it was gone.

    VAG-COM on mine is showing a misfire on cylinder 1 - so I'll be changing the coil pack to see if that fixes it - I'm just driving like miss daisy at the mo!!
    #2
  4. Dani_B19
    Offline

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,282
    Likes Received:
    90
    [Aug 8, 2009]
    Bit off topic lol but whos that kid on here who can get cheap audi parts?
    #3
  5. IIIadidasboy
    Offline

    IIIadidasboy Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    312
    Likes Received:
    0
    [Aug 8, 2009]
    LOL - just a bit Dani!!!

    I think its PJM (or is it PMJ) Speedy - otherwise try GSF
    #4

Share This Page