1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dodgy Heater

scoobyra Nov 30, 2010

  1. scoobyra

    scoobyra It's not f@cking ORANGE!!!!!

    798
    1
    18
    The Black S3 appears to have a heater problem. It's not overly warm even on Hi and doesn't blow air out of the passenger side into the footwell. Anyone have any ideas?
     
  2. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    10,110
    736
    38
    Maybe the pollen filter needs changing...
     
  3. Welly

    Welly VX220 SC Driver :)

    10,696
    127
    38
    Possible air lock in the matrix as well.
     
  4. jojo

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator Team Daytona Audi S3 quattro Audi A6 Audi Avant Owner Group

    28,846
    3,509
    113
    Maybe the car's seeing RED and being grumpy. :laugh:
     
  5. finesse

    finesse Active Member

    2,805
    11
    38
    seems like the new S3 is a big liability
     
  6. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User quattro Audi A4

    13,237
    465
    83
    I would have stripped the good bits out for your ORANGE one by now....LMAO


    Seriously its probably faulty flap motors, i would check vagcom and scan the HVAC
     
  7. scoobyra

    scoobyra It's not f@cking ORANGE!!!!!

    798
    1
    18
    Ver funny Joe! LOL

    At the price I paid for it, there's bound to be a few small niggles with it but I can live with that.

    Byz, it's going to take me a month of sundays to swap the bits over and it's so much fun to drive :)
    Good shout with VAG Com, I'll give it a try over the weekend
     
  8. AudiS3-Turbo

    AudiS3-Turbo Member

    619
    27
    18
    Im suffering a similar fault,but no air problems just heater not getting hot just warm ish.

    So far ive done the waterpump,thermostat etc.

    Used vcds to check the operation of the hot/cold flap etc and watched it while it was moving still no problems there,tonight ive removed the matrix pipes and flushed it but nothing came out just clear water but did notice the walls of the heater hoses coated in crud from years of use,if they are in the pipes then they are in teh matrix.

    So ive come to the conclusion that the matrix is just not as efficient as it was when new,so do i rip the dash out....? dont know its not bad enough fro me to do at the mo,but im going to try that rad flush to see if it can dissolve any nastys in the matrix and then replace the coolant.

    If no joy then ive got to do the matrix......bugger
     
  9. Emmo

    Emmo Member

    224
    12
    18
    flush the heater matrix..just remove the pipes and flush forwards and backwards with water or coolant flush.
    Attach ruber hoses to both ends of the matrix in the engine bay and flush using a hosepipe.
    This solved my heating problems.
    Flushing it helped removed the years of **** built up in the matrix.
     
  10. guinness

    guinness New Member

    7
    0
    1
    Hi guys, I'm ONLY getting cold air outta my vents. I guess I should first look at the hot/cold air flap before the heater matrix.

    I'm newish to my '01 S3 - can someone help point me out to where's the best way to look at/get to this flap?

    Also - where is the heater matrix? I guess I need to be looking at that next.

    My S3 also takes a while to get to 90 degrees celsius. I get on the highway right away and at just under 10 degrees outside, it hovers at 60-70 until I get off the highway and idle at the traffic lights. Then it gets to 90 and stays there.

    Thanks!!!

     
  11. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    10,110
    736
    38
    See if you can hear the flaps moving, from hot to cold....
    It should get to 90 fairly quick with no hovering around 60-70
     

Share This Page