1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Do you have to reprogramme srs module when you fit a new airbag?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by kev_a318tqs, Aug 9, 2010.

  1. kev_a318tqs
    Offline

    kev_a318tqs New Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2010]
    Do i have to reprogramme it or just delete the fault code? because my fault code is not going away. ive checked wiring so it might mean a module aswell. Also can anyone get info of what resistance the airbag should be? Im quessing someone on the forum must have changed one.:ermm:
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 20, 2014]

  3. Chlippo
    Offline

    Chlippo Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    673
    Likes Received:
    13
    [Aug 9, 2010]
    try resetting the faults/errors...if the light goes off then it was an easy fix. If not then you have to readapt the new airbag/module
    #2
  4. s3_kev
    Offline

    s3_kev Stage2'd!!!!!!

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    1,998
    Likes Received:
    18
    [Aug 9, 2010]
    have you got any fault codes??? or are you guessing what the fault maybe??
    #3
  5. kev_a318tqs
    Offline

    kev_a318tqs New Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    [Aug 11, 2010]
    yeh it started with my airbag going off without warning. took the seat off and found airbag and lumber support wiring chaffing on metal under my seat. chacked fault codes also:
    01221- CRASH SENS. SIDE ARBAG DRIV. SIDE-G179
    01217- SIDE AIRBAG IGNITER, DRIVERS SIDE-N199
    wiring was a bit charred so cleaned it up and covered . replaced air bag and crash sensor. deleted fault codes but airbag one still comes up.
    fixed faults like this before on the cars but not audi.
    #4
  6. kev_a318tqs
    Offline

    kev_a318tqs New Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    [Aug 11, 2010]
    i know i should have replaced the wiring but audi say they dont make that loom any more and otherwise i would have to buy whole car loom which is £5000 plus vat and i cant find any one who wants to break it either. dont particularly blame them, its a long job!
    #5
  7. audi-tk
    Offline

    audi-tk Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    441
    Likes Received:
    0
    [Aug 18, 2010]
    how did you find these codes? think i need mien checking as well.my air bag light is on. the car had been in a crash in its past life.how would i go about ressetting the light? take it to audi?
    #6
  8. Welly
    Offline

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    119
    [Aug 18, 2010]
    Jesus, thats a lot of dosh. Why can't you cut out the damaged section and solder in some new lengths of wire? Pain in the butt, yes, but costs a tenner at most!
    #7

Share This Page