1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

do all a3's indicate low oil?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by harvz, Apr 8, 2013.

  1. harvz

    harvz Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Hi just serviced my a3 8pa and wanted to know will it indicate if my oil is low? I did check it regularly after service but still would be reassuring

    It doesnt indicate if my wash fluid ect is low as i dont think it has a steering ecu.

    It has a full display tho, not just indicator lamps. I have added a pic to show u what i mean
    Untitled.jpg

    The top half of display which is black in pic, is for radio. Bottom half indicates gear change and middle dont do anything on my car just tells me the car needs servicing or which door is open.

    The car dont even tell me temperature outside... which i find stupid saying its an audi with a/c and even standard vauxhalls carry this on all models.

    Also if i did want to enable outs temp to display or low washer fluid level or mpg indicator would i need to fit a steering ecu? or would i have to fit steering ecu + all sensors?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. harvz

    harvz Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    update: I managed to enable DIS with help from tom and his VCDs. Just need to install a new wiper stalk with functions to control trip comp.
    Can any1 advise how to do this? with pics if possible.
    I also found out the car has climate control and wanted to add a digital climate control unit and get rid of the analogue one. I also need from someone if they know if this is a straight swap job?
     
  4. Cozza McA

    Cozza McA Crunching The Gears
    VCDS Map User

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    411
    Likes Received:
    71
    Can't help with your question, but what do you mean by gear change indicator?
    Does it tell you when to change up/down at the right time? Thanks
     
  5. harvz

    harvz Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Yeah that's the one... Just to help others without dis and a full display it can be enabled with Vcds!! I had my car 2 years and asked this forum before and had responses of u can't do it.

    Anyone know answers to my questions?
     
  6. @udi A3

    @udi A3 Site Sponsor
    Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    1,775
    Likes Received:
    175
    You can do anything with a little time money and our friend Google!!
    Have fun with your new cc and dis functions :D

    Regarding your question, there's a sequence can be activated to cycle through the warning symbols on the dis, try pressing buttons after you first start the car, mines the lleft Bbutton near the clock
     
  7. harvz

    harvz Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Thanks for your help Tom top Guy... Yh I had a fiddle with the trip comp, can't believe my basic car had so many functions that just wasn't enabled :thumbsup:

    Thanks for all the help with coding the car all up and enabling cruise control too
     

Share This Page