1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DIS installed but 2 queries

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by vwgtiking, Jul 11, 2013.

  1. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    I have posted in retrofit but no-ones seems to reply there so I will post here to.

    I have managed to install the DIS wiper stalk and enable it with vcds. I have the washer warning as expected but I am testing the buttons and nothing is happening? Is this because the washer warning is preventing it?

    Secondly I know which pin 1 to ground on the back of the cluster with the blue plug however just read about it and I need repair wire? Can I not use normal wire I have laying about. Also where can I ground it? Any pics?
    #1
  2. Dan TheMan Welburn
    Offline

    Dan TheMan Welburn Member

    Joined:
    Jun 3, 2012
    Messages:
    459
    Likes Received:
    1
    The patch wire is not a must, you can use a standard wire i believe, id double check the coding as ive had warning on for months since i fitted DIS (never got round to fitting ground wire) and always been able to use its functions with buttons,
    #2
  3. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    The was 30100 and I tried 30200 which it didn't like then I did 30000. Should all clusters show various info.
    #3
  4. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Yeah I havent done coding under steering.
    #4
  5. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,679
    Likes Received:
    20
    • 0?xxx: Steering Wheel
      • 0 = Standard (without Multifunction)
      • 1 = 3-Spoke Steering Wheel (Sport Steering Wheel)
      • 2 = Multifunction Steering Wheel with Radio Control
      • 3 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone Control
      • 4 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone/Voice Control
      • 5 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Voice Control
    • 0x?xx: Options
      • +1 = Tiptronic
    • 0xx?x: Board Computer & Cruise Control
      • 0 = Board Computer & Cruise Control not installed
      • 1 = Board Computer installed
      • 2 = Cruise Control installed
      • 4 = Board Computer & Cruise Control installed
    • 0xxx?: Rear Wiper (Chassis)
      • 1 = Rear Wiper not installed (Sedan/Cabriolet)
      • 2 = Rear Wiper installed (Avant)
    #5
  6. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,679
    Likes Received:
    20
    03011

    if you have mfsw and saloon ?

    what steering wheel do you have and saloon or avant ?
    #6
  7. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Saloon 3 spoke
    #7
  8. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,679
    Likes Received:
    20
    01011

    there u go
    #8
  9. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Hi bez. Thanks. under steering or instruments in vcds. What should it be under both?
    #9
  10. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Perfect. Was 01001 now 01011 under steering and under instruments was 30100 now 30000 or 31000 if you want 2 memories but I never use the life to date one. Thanks bez!!!
    #10
  11. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,679
    Likes Received:
    20
    and you can use any wire for the washer warning
    as b6 dont usaly have anything in pin 1

    when you have the dash out you will see a 10mm you can ground to
    #11
  12. vwgtiking
    Offline

    vwgtiking Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Ok thanks again bez. Clocks look easy enough to remove.
    #12
  13. Audi Doodah
    Offline

    Audi Doodah Member

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Messages:
    371
    Likes Received:
    1
    Memory 2 gives a more accurate mpg if you reset it each fill up
    #13

Share This Page