1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DIS Feature List

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by dkjc, Apr 20, 2007.

  1. dkjc

    dkjc New Member

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    All,

    I have opted for this feature in my A3 Sportback order. Can anyone provide a full list of the features available?:)
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. RobinA3

    RobinA3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Messages:
    1,795
    Likes Received:
    31
    Yup

    Trip 1 and 2

    1 is reset automatically if the car hasn't be used for over 2hrs.

    2 is reset when you reset it yourself manually.

    Both trips have the following:

    Journey Time
    MPG average
    MPG current
    Journey Distance
    Range left in tank
     
  4. SamDude

    SamDude Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    2
    Range left in tank - for Trip 1 and 2?

    I think you meant overall range - the '1' or '2' indicator doesn't show for the range reading.. .
     
  5. Dandle

    Dandle Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    852
    Likes Received:
    1
    Car after mid 2006 also will give you the oil temp and the current speed on the dis as well. My March 2006 car doesn't tough.:(
     
  6. h5djr

    h5djr Well-Known Member
    VCDS Map User Audi A3 quattro

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    8,230
    Likes Received:
    876
    The digital speed readout can also be changed to kph, which can be useful when driving in Europe.
     
  7. Vertigo1

    Vertigo1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    3,265
    Likes Received:
    468
    With nav you also get the directions if navigating or the option of the compass which shows your heading and the name of the road you're currently on.

    Menu system can be used to change the units used, force a reset of either trip 1 or 2, check the oil temp, VIN number, service interval etc.
     
  8. cliveywolves

    cliveywolves Member

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    yep,,
    menu (oil temp and various other options)
    trip 1
    trip 2
    Digital Speed Display
    Compass Direction and Road Name (if you have sat nav fitted)
     
  9. synthdood

    synthdood Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    287
    Likes Received:
    4
    You will also get:
    - Radio/CD track info in the DIS
    - You can set a warning if you reach a certain speed.
    - All sorts of warning icons and/or texts. e.g. Handbrake still on, Washer fluid low, Oil level low, Which lightbulb is defect, Which doors are still open, etc, etc
    - Gear info (R D 123456) if you have DSG or regular automatic
    - Phone info (caller ID, phone book) if you have the original Audi (bluetooth) phone kit
     
  10. cliveywolves

    cliveywolves Member

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Basically you get a whole lot of info for your money !!!!:hubbahubba:
     
  11. emzino

    emzino Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    1,231
    Likes Received:
    1
    I hate looking at my average MPG lol It always changes and I feel horrible when its low lol. Wish it was more accurate to be honest but hey it's all good for consistent speeds :)
     
  12. giblets46

    giblets46 Member

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    I thought it would be more like the Golf high line computer, where you are able to change a lot of the options.
     
  13. JamS3

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    15

    Mine does!
     
  14. DIABLO636

    DIABLO636 Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    261
    Likes Received:
    0
    as does mine...range in tank is the same anyway....
    so if in trip 1 it says 200 miles, trip 2 will say 200 miles
     
  15. SamDude

    SamDude Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    2
    But is there a '1' or '2' indicator for the range in tank reading? (or is it 'blank')

    I'm sure there isn't because it is the same reading (as Diablo states) on both...
     
  16. h5djr

    h5djr Well-Known Member
    VCDS Map User Audi A3 quattro

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    8,230
    Likes Received:
    876
    No there is no 1 or 2 indicator. When the fuel range is showing there is a petrol pump symbol on the left-hand side.
     
  17. SamDude

    SamDude Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    2
    My point exactly. Thank you!
     
  18. JamS3

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    15
    No there is a 1 and 2 on mine!
     
  19. JamS3

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    15
    Or so I think, will have to check....
     
  20. Plank

    Plank Member

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    There's definately a 1 or 2 on mine.... but the reading is the same for both.
     
  21. JamS3

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    15
    I'll go with Plank then before checking as that sounds right!
     
  22. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  23. RobinA3

    RobinA3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Messages:
    1,795
    Likes Received:
    31
    you can change what stuff you want to be displayed
     
  24. JamS3

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    15
    Yep mine has the 1 and 2 showing on the right with the fuel symbol on the left.
     
  25. h5djr

    h5djr Well-Known Member
    VCDS Map User Audi A3 quattro

    Joined:
    Jan 23, 2003
    Messages:
    8,230
    Likes Received:
    876
    I stand corrected. Looked at mine on the way to work this morning and sure enough it does still have the 1 and 2 in the top right as well as the petrol (or is it diesel) pump on the left. Surprising the simple things that you miss !
     
  26. newbiecrg

    newbiecrg windsurfer

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    0
    you get also a lap timer with the S3.
     
  27. benw123

    benw123 Moderator

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    2
    Good point. If like me you specified DIS and then later retrofit the RNS-E sat nav, DIS automatically receives messages from it as soon as it's in place. As well as the compass and road name or number, when navigating you also get a display showing estimated time of arrival, miles remaining until destination, miles until next instruction, a countdown bar when you're close to your next instruction, and - really cool this - directional arrows showing you which directions to take at junctions. It's especially useful at roundabouts. Plus the RNS-E can be set to display part of the current MP3 track name you're listening to.

    I've always found DIS useful but partnered with the RNS-E it's absolutely brilliant - no need to keep glancing and focusing at the main screen when you're concentrating on driving.
     
  28. JamS3

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    15
    Can scan through your mobile phone SIM contacts and see who is calling you on the DIS with the bluetooth option too.
     
  29. Breezey

    Breezey Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    440
    Likes Received:
    2
    Do all S3s have the lap timer funtion or is it only on post 08 models? obviously were talking 8P.
     
  30. Khufu

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,704
    Likes Received:
    30
    I'm fairly sure they all do though it is an option that can be switched off using VCDS.

    On a thread related note, I like the DIS boost gauge on the RS3.
     
  31. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,036
    Likes Received:
    1,393
    Think that option was added in 07/08 tbh guys.
     
  32. welshwoody

    welshwoody Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    Also my car is manual, it tells you what gear your in and shows you when to change up and down a gear, not sure why but it does. you can also do this...
    -convenience windows on or off so you can open, close the windows with the remote from outside the car.
    -convenienece indicators to tun that one touch for three flashes of the indicator on or off.
    -door locking on or off when you go over a certain speed (10MPH I think)
    -Service posistion for the front and rear wipers
    There are other things but i cant remember without going out to have a look.
     
  33. Smoothie

    Smoothie Active Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    1,431
    Likes Received:
    4
    My 2006 doesn't have oil temp option or digital speed....be safer putting an 09 cluster in lol
     
  34. mike foster

    mike foster Fossie
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    3,967
    Likes Received:
    80
    What ???

    Not that I need anyone (or thing !) to tell me what gear I'm in but, just out of interest, how do you get that on the DIS ?
     
  35. Breezey

    Breezey Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    440
    Likes Received:
    2
    This is my plan when i move to an 8P shortly anyone know how much the 09 clusters are?
     
  36. Smoothie

    Smoothie Active Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    1,431
    Likes Received:
    4
    Good question mate, not sure what type of money they are
     
  37. welshwoody

    welshwoody Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    Ill have a look to see what the option is called, I dont know how to take a picture of it in action a you have to be driving, unless I set up a camera mount or something....
     
  38. welshwoody

    welshwoody Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    Its called suggested gear...

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  39. Khufu

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,704
    Likes Received:
    30
    Ive got the suggested gear option on my MY10 cluster but it doesnt do anything. Im guessing its either the CE or the ECU that would need upgraded to get it actually working.
     
  40. welshwoody

    welshwoody Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    Tried to get my other half to take a picture of it in action on the way to Tesco, she had to lean over to take the picture so sorry about the blur but you get the idea...
    [​IMG]
     

Share This Page