1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dials had a spazz??

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Oranoco, Jun 19, 2010.

  1. Oranoco
    Offline

    Oranoco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    3,185
    Likes Received:
    198
    [Jun 19, 2010]
    Pulled out to overtake on the M1 last night. As I got to about 90 the speedo and tacho flickered and bounced between 0 and my speed. This lasted about 3 or 4 seconds. Everything else seemed normal and it didn't reappear for the rest of the journey. I'm now worried I might have some electrical gremlins coming my way :(
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 23, 2014]

  3. Broken Byzan
    Online

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,605
    Likes Received:
    276
    [Jun 19, 2010]
    its the new anti speeding campain mate......NOT


    Just watch and see if it happens again i spose, it's not a usual one
    #2
  4. Jp-tqs
    Offline

    Jp-tqs Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    3
    [Jun 19, 2010]
    Had the same problem mate on previous cars! On my rs2000 it was the start of the alternator dying and on my mk3 gti was the crank sensor fooked. Nothing major and easy fixes, hopefully your gremlin might fix itself mate! If you have a volt meter, measure your battery voltage?
    #3
  5. Oranoco
    Offline

    Oranoco Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    3,185
    Likes Received:
    198
    [Jun 21, 2010]
    Drove home last night and as wall fine until I gave it a hoof full and then the dials dropped back off again and everything just died, total power loss :( It came back and behaved teh rest of the way home. I have noticed now that I'm getting some interference through the radio that I didn't get before.
    #4
  6. Broken Byzan
    Online

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,605
    Likes Received:
    276
    [Jun 21, 2010]
    i would start at your earths first, and also check the term 30/75 nuts are tight under the drivers bolster
    #5
  7. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,580
    Likes Received:
    314
    [Jun 21, 2010]
    I'd suspect the engine earth strap?
    #6

Share This Page