1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

crystal display

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by pagey, Jul 5, 2009.

  1. pagey
    Offline

    pagey Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    [Jul 5, 2009]
    hi all i have a 99 audi a4 avant the crystal display dosent fully work properly is there an easy fix for this or is it expensive ,have noticed that when the interior is cold the display works better

    thanks mike
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. Nilz
    Offline

    Nilz Defo worth the wait :)

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    10,251
    Likes Received:
    402
    [Jul 5, 2009]
    There is a sticky in the 8l A/S3 forum, that should help you out mate.
    #2
  4. pagey
    Offline

    pagey Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    [Jul 5, 2009]
    thanks for that mate very interesting
    #3
  5. twostrokepower
    Offline

    twostrokepower Member

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    [Jul 6, 2009]
    dont mess about with it i to had lcd screen that had some pixels not working so sent mine away to so "called dash repair specialist" (tosser)on ebay to get returned back to me saying couldnt fix it then placed back in car and car would not start as dash is coded to ecu had to join AA to get car taken to audi (60miles)and got a new dash fitted costing £450.
    my advice is live with it or buy new from audi ! i also tryed a second hand unit from a audi-sport member (£120) but no audi dealer would code for me .
    #4
  6. au_sjo
    Offline

    au_sjo Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    [Jul 6, 2009]
    That sounds as if the repair person sent back a different unit? Simply removing the LCD module shouldn't affect the immobilisor. Did you mark you original unit so you knew it was yours?
    #5
  7. twostrokepower
    Offline

    twostrokepower Member

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    [Jul 6, 2009]
    Last edited: Jul 6, 2009
    #6
  8. rasA4
    Offline

    rasA4 Four Rings Mafia Specialist

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    3,103
    Likes Received:
    1
    [Jul 6, 2009]
    Very common problem, how bad is it?
    #7
  9. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,597
    Likes Received:
    274
    [Jul 6, 2009]
    If its AEB engined a used dash can be read and recoded using vagcom and Vagtacho. I have the stuff here to do it, but may not be local to you. However the vag tacho cable can be had form ebay for around £40 and that will enable you to read the SKC code from the replacement dash to then allow you to recode it to the car. Sounds difficult, but it really inst
    #8
  10. olds_kool
    Offline

    olds_kool Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    4
    [Jul 6, 2009]
    keep an eye on ebay, i bought brand new cluster for my tdi and repaired s4 clocks for my 1.8t fairly cheap and as mark said you can get vag tacho and vagcom and code keys, cluster and correct mileage
    certainly cheaper than new one from a dealer
    #9
  11. Siena
    Offline

    Siena Active Member

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    2,626
    Likes Received:
    3
    [Jul 6, 2009]
    I get them repaired, no issues so far.

    Inc. postage, £200. The screen is replaced, and it carries a 48 month warranty too.
    #10
  12. twostrokepower
    Offline

    twostrokepower Member

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    [Jul 7, 2009]
    i did try vag com which could not code and rang siena for advice to which he did say he could get coded to car but suffolk is a long way from cornwall at the time last year so it did seam the cheaper and quicker option for me to buy new from audi , still have second hand clocks for sale !
    #11
  13. rasA4
    Offline

    rasA4 Four Rings Mafia Specialist

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    3,103
    Likes Received:
    1
    [Jul 7, 2009]
    As Byzan said you will need or get someone who has Vagtacho and vag.com to sort this out to reprogram it inc mileage
    #12
  14. pagey
    Offline

    pagey Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    [Jul 7, 2009]
    thanks guys for your replys not long had the car and i love it ,thought their might have been a quick fix but if i need to spend a couple of hundred to get it done i need to get a couple of other jobs done first ,i got to get a air con compressor changed first (zexel if anyones got a good one ).
    then i have the dreaded turbo rattle ineed to fix also .
    thanks chaps
    #13
  15. pagey
    Offline

    pagey Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    [Jul 7, 2009]
    hi
    wouldnt mind meeting up with some of you lot would like to show somone what i have bought just to see what you think i live in wolverhampton thanks mike
    #14
  16. ginna104
    Offline

    ginna104 Member

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    [Jul 7, 2009]
    i bought a 2nd hand dash for 100 quid as my display was same as yours, i got it recoded for 25.00 from audi and it kept the mileage what was on the 2nd hand clocks not the mileage what was on my clocks ! so lower mileage lol
    #15
  17. Nilz
    Offline

    Nilz Defo worth the wait :)

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    10,251
    Likes Received:
    402
    [Jul 8, 2009]
    Pagey there is a regular meet in Cov, if you are interested, its on every Wednesday and there is a massive one on tonight, have a look in the midland meet section, all the info is there.

    few of the lads from here are going there tonite.
    #16

Share This Page