1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cruise not working after battery replaced

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by juddster, Jul 15, 2012.

  1. juddster
    Offline

    juddster New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hi,
    I have recently had to replace my battery and noticed now my cruise control is not functioning.

    Can anyone tell me if i need to reset my cruise control after fitting a new battery, will it have thrown up a fault code which needs clearing?
    #1
  2. jb0o
    Offline

    jb0o North East Forum Moderator Regional Rep Site Sponsor

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    2,615
    Likes Received:
    104
    Thats a first...

    Urm, some systems need a voltage of at least 12v to function though the vehicle being started and running fine should be sufficient.

    Could be a coincidence and your clutch switch has went.

    Get it on VCDS to check for codes / test the clutch switch.
    #2
  3. RMH1A4cab
    Offline

    RMH1A4cab I'm in Cruise control

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    524
    Likes Received:
    15
    It may need recoding with vcds.
    #3
  4. juddster
    Offline

    juddster New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Thanks, I guess it could be a coincidence.
    #4
  5. fooby
    Offline

    fooby Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    1
    Try disconnecting the battery again, and reconnecting.

    Mine sometimes stops working if the battery has been disconnected, at the same time my mfsw stops working. just reconnecting seems to fix it.
    #5

Share This Page