1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cruise control problem

hades- Nov 11, 2012

  1. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    fitted a cruise stalk to a mates B7 cab yesterday new stalk from audi
    already had MFSW dis fitted
    fitted codeing done
    now the problem is.
    when you set it it sets but doesnt stick at the speed set at
    the speed keeps geting higher ?
    i swapped it over to my car same car B7 cab and works perfect in my car
    my stalk etc in his car is the same set it and speed keeps climbing.
    no fault codes etc
    any ideas ?
     
  2. PetrolDave

    PetrolDave Well-Known Member

    1,559
    85
    48
    When you say coding done did you do the coding on the SCSM and the login code on the engine ECU?
     
  3. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    yes in 16 and in 01 engine
    just tried another known working 1 with SCSM and same
     
  4. kite

    kite Member VCDS Map User

    677
    18
    18
    Sticking contacts in the stalk?
     
  5. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    cant be woeks ok in my car and tried another knowm working 1 no joy same thing with all 3
     
  6. Dannykn9

    Dannykn9 "Cruise My Ride" VCDS Map User

    1,123
    56
    48
    With VCDS, go to module 16, measuring value, then iirc go to value 004 or 006. These is where you can see the active functions of the stalk. See what the mvb reads, and if it constantly reads "Accel". If so then quite possibly it could be the steering module.
    If these reads fine, then could well be the accelerator pedal.
    In all my fittings I have never heard of or come across this problem before, so am just trying narrow things down.
     
  7. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    all fine
    as above fitted scsm stalk etc to his and same thing happend his worked fine on mime
     
  8. Dannykn9

    Dannykn9 "Cruise My Ride" VCDS Map User

    1,123
    56
    48
    Are you saying you also tried your scsm on his car, so you recalibrated it and made the car learn his VIN number as it would be a used module?
     
  9. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    yep did all that
    and same with his to mine
    mine and his on mine work fine
    his and mine and another known working stalk do the same thing on his car
    say at 50 i set it it stays at 50 for say 5 seconds then climbes press brake or clutch or pushing cc stalk back cancelles it
    pulling down does nothing
     

Share This Page