1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Crank Sensor location

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by P10GOT, Aug 14, 2013.

  1. P10GOT
    Offline

    P10GOT New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    [Aug 14, 2013]
    Hi

    Having issues with 2006 a3 2.0 TFSI (BWA engine) where anything over 4k rpm the need jumps all over place with "EPC" flashing and have loss of power.

    If I come off throttle, engine returns to normal untill I go over 4k again. If I force this the car will eventunually go in to a sort of soft limp mode were I can go over 4K rpm but with servere loss of power/ no turbo.

    Starts fine everytime.

    Checked all the normal plug & coils etc. ran vagcom and I am getting a P0321 code (Engine Speed Sensor (G28): Implausible Signal) which leads me to think it may be this.
    Can anyone point me in the direction of its location as I cant seem to find it via the search bar/ google

    Thanks

    Chris
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 27, 2014]

  3. Chillout
    Offline

    Chillout Active Member

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    596
    Likes Received:
    48
    [Aug 14, 2013]
    Normally it is bolted to the block at the gearbox end not sure if it is at the front or the back though.
    #2
  4. snoopster
    Online

    snoopster Member

    Joined:
    Jan 17, 2014
    Messages:
    38
    Likes Received:
    6
    [Nov 23, 2014]
    Exact same problem with mine and VAGCOM pulls up intermittent signal on G28 Crank sensor. Did changing the sensor cure it or was it something else?
    #3

Share This Page