1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Coolant Warning

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by kash0, Jun 23, 2005.

  1. kash0
    Offline

    kash0 Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Every now and again I get a coolant message on my DIS. I have checked under the bonnet and the coolant level is normal, no problems with the temperature gauge either. Have absolutely no idea what the problem is.

    Any ideas anyone?

    Thanks
    #1
  2. imported_nadger
    Online

    imported_nadger Guest

    have someone read the fault codes to see if its showing an intermittent fault.
    #2
  3. marriedblonde
    Offline

    marriedblonde Moderator

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    4,371
    Likes Received:
    0

    When you check the coolant level is it after the cars been running? I've had this before in a golf when it was cold occasioanlly it would throw up a coolant low warning, stop and restart the car it was ok as the coolant had been pumped round the engine.


    J.
    #3
  4. kash0
    Offline

    kash0 Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    [ QUOTE ]

    When you check the coolant level is it after the cars been running? I've had this before in a golf when it was cold occasioanlly it would throw up a coolant low warning, stop and restart the car it was ok as the coolant had been pumped round the engine.


    J.

    [/ QUOTE ]

    That's exactly what's happening. If this is the case why do I only get the warning sounds now as opposed to when I bought the car new? Surely this isn't supposed to be normal?
    Thanks.
    #4
  5. marriedblonde
    Offline

    marriedblonde Moderator

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    4,371
    Likes Received:
    0

    Well with my golf it took quite a few moneths before it happened. It went back to the dealers countless times and they tested the system and said it was fine, replaced the level sensor a couploe of times and the problem never went away. In the end I just ignored it, if the alarm sounded I just restarted the car.

    J.
    #5
  6. JasonM
    Offline

    JasonM Member

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Likely to be the sensor in the header tank that's gone
    #6

Share This Page