1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Coolant issue - possibly pressure issue? Help!

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by crazyjay91, Jun 17, 2014.

  1. crazyjay91
    Offline

    crazyjay91 Dirty Diesel ♥

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Messages:
    169
    Likes Received:
    37
    [Jun 17, 2014]
    Hi all,

    I've been searching around the internet but haven't found any answers.

    Basically, my coolant level keeps dropping when/after running the engine (comes up on dash as low). But as soon as i open the cap and the tank de-pressurises the tank fills up again to the maximum mark. It's not actually losing anywhere the coolant as such, it's just not releasing the pressure. If I leave the engine to go cold it still doesn't come back up to max until I open the filler cap on the header tank!

    Does anybody know what is going on? I've checked the cap but can't see a pressure release hole or anything on it!

    Thanks in advance!
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. crazyjay91
    Offline

    crazyjay91 Dirty Diesel ♥

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Messages:
    169
    Likes Received:
    37
  4. kyleseo
    Offline

    kyleseo New Member

    Joined:
    Aug 31, 2013
    Messages:
    27
    Likes Received:
    2
    [Jun 19, 2014]
    Could be an airlock somewhere. Mine did something similar after replacing the hose to the header tank and not bleeding any air out. Turned car on and coolant was low, opened header tank and level returned to normal. Been fine since.

    Could be a small hole somewhere that lets out a negligable amount of coolant but on the cool down could suck air back in.
    #3
    crazyjay91 likes this.
  5. crazyjay91
    Offline

    crazyjay91 Dirty Diesel ♥

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Messages:
    169
    Likes Received:
    37
    [Jun 24, 2014]
    Thanks Kyleseo - time to investigate!
    #4

Share This Page