1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

confussed...

Discussion in 'Tuning' started by ALPINE, May 19, 2008.

  1. ALPINE
    Offline

    ALPINE Yes its diesel, now cry u lost

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    2
    i have just wrote a in detail thread about this problem but for some reason it did not post.

    i really cant be arsed to type it all again so here it is in short.

    1996 a4 b5 sport.

    aftermarket induction, and forge DV.

    car was running at 9(ish)psi nicley, no probs,

    took her shopping and on the drive home i lost all boost.

    took off all boost hoses, checked all boost components and found nothing.
    re-fitted every thing and now the car is running like nothing happend.

    its only running at 7psi(ish) now which is poo.. but hey i have some boost.

    any ideas people??


    cheers:kissmyrings:
    #1
  2. jcb
    Offline

    jcb Active Member

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    4,118
    Likes Received:
    13
    is your wastegate open
    #2
  3. ALPINE
    Offline

    ALPINE Yes its diesel, now cry u lost

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    2
    ok it only seems to do this when the car is hot.

    as for the wastegate... im not sure, it chatters every gear change. how would i tell if this is open or not?
    :kissmyrings:
    #3
  4. jcb
    Offline

    jcb Active Member

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Messages:
    4,118
    Likes Received:
    13
    if it temperature dependant I would be checking the often faulty water and oil temp sensors. you would be amased at what symptoms they can produce
    #4
  5. Broken Byzan
    Online

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,578
    Likes Received:
    270
    7 psi is also about right for a std car, and it will drop slightly when warm. I would bet its either your actuator or your n75.

    If you temporarily pull off the pipe to the actuator and drive the car, if it boosts, its the n75,if it doesnt its the actuator or wastgate.

    PS don't drive it far like that
    #5

Share This Page