1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Concert Cd player to ipod

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by sam1014, Jul 2, 2010.

  1. sam1014
    Offline

    sam1014 happy happy happy :)

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Ive got an 04 plate A3 with the standard Concert Stereo. I wanna connect my ipod and iphone to it cuz im getting sick of cds now, any reccommendations??? I want it to be able to charge my ipod/iphone and also be able to skip tracks via the headunit.
    Nothing too expensive, but dont want no cheap **** either. willing to pay around the £50 mark if needed.


    Thanks in advance.

    sam
    #1
  2. Stev3n
    Offline

    Stev3n New Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I have a dice box on my 55 plate A3 which works very well although it does not show song details on the head unit. It plugs into the cd changer port and supports Bose if you have it. It is more like 100-130 but definitely worth the extra money over a cheap FM kit. If you get one off ebay be careful how old it is, I had to buy an adapter when I went from an iPhone 2g to 3G but apparently this is not a problem on the newer ones.
    #2
  3. 1wheelonly
    Offline

    1wheelonly cabriolet

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    2,060
    Likes Received:
    4
    use the search , been done to death
    #3
  4. Lee_R
    Offline

    Lee_R Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    2,499
    Likes Received:
    12
    I've got a denison in mine, was fine until i changed to Iphone 3GS. Now it wont charge or even recognise it! I think It needs a newer version now.
    #4
  5. Stev3n
    Offline

    Stev3n New Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Lee_r you either need a newer cable from dice or a converter that plugs into the cable you have (which is what I have). I can get the name of the converter when I get home if you want it? Also I had to change the setting on mine, there is a switch on the box that putsnit into something like simple mode, might want to try that if you haven't already as worked fine with my 3G and newer iPhone 4
    #5
  6. sam1014
    Offline

    sam1014 happy happy happy :)

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Thankyou for the replies.
    didnt really wanna spend that much though. not at the moment anyway. Just after a cheap alternative at this moment in time, around £50ish.
    #6
  7. Stev3n
    Offline

    Stev3n New Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Www.cdchangeremulator.com do something which just gives you aux which is more in your price range, though it will not charge or allow you to skip on the head unit, you are going to have to pay more for that or try your luck with eBay.
    #7

Share This Page