1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Coding For A3 Sportback Led Rear Lights Retrofit

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by tanjawi, Apr 28, 2013.

  1. tanjawi

    tanjawi Member

    Joined:
    Mar 15, 2013
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    hello there got a genuine rear led lights 2009 to fit my audi a3 sportback 2005 and adapters just not sure about how lights coding works any help will be appreciate cheers
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. max69vk

    max69vk Active Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    862
    Likes Received:
    57
  4. tanjawi

    tanjawi Member

    Joined:
    Mar 15, 2013
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    don't understand nothing im so stupid :(
     
  5. Johnny Bravo

    Johnny Bravo 6+1 Gears
    Bronze Supporter Audi A3

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    898
    Likes Received:
    69
    You need a VCDS cable. The coding is this:

    central electronics

    coding

    help with long coding

    Btye 9 to Dec = 0 - as the final brake light
    Byte 10 to Dec = 0 - Fog lamps as a taillight
    Byte 12 to Dec = 36 - dimming rear standlight
    Byte 19 Bit 2 Cold Diagnosis rear active - this must be activated
     
  6. lakers1234

    lakers1234 Active Member

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    365
    Likes Received:
    53
    Thread revival. I did this and yes my LEDs are working fine, and the fogs are working. But reverse lights are not working. Any reason why this would happen? Cheers
     
  7. Johnny Bravo

    Johnny Bravo 6+1 Gears
    Bronze Supporter Audi A3

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    898
    Likes Received:
    69
    Hmmm... they should work if they are properly coded. and the ones on the boot lid do not require adapters.
    Have you connected the extra wire on the boot lid lights?
     
  8. Sportaudirs6

    Sportaudirs6 New Member

    Joined:
    Aug 4, 2015
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi, I have installed these recently in my 8p.

    I don't have auto lights.

    The tail lights are fully working but only my right rear reverse/fogs work.

    I have the warning light constantly lot saying rear left fog/reverse not working.

    If I activate the fogs the rear left boot lid tail light goes out.

    Any ideas?

    Thanks
     

Share This Page