1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Clutch / Accelerator Response

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by mdre83, Oct 31, 2013.

  1. mdre83
    Offline

    mdre83 Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Messages:
    634
    Likes Received:
    1
    [Oct 31, 2013]
    Hi,

    Recently I've noticed, when trying / pulling away the car is stalling due to either the lack of response from the clutch or the accelerator. The clutch does feel "loose" (not sure how else to describe it) and the accelerator doesn't always kick in when it should.
    Anyone any ideas what this could be?

    See sig for car.

    Cheers,
    Martin
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. mdre83
    Offline

    mdre83 Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Messages:
    634
    Likes Received:
    1
    [Oct 31, 2013]
    I'm being told it could be the flywheel...?
    #2
  4. Das Ponto
    Offline

    Das Ponto quattro

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    11
    [Oct 31, 2013]
    Is the clutch slipping by chance? How far down do you have to push the pedal before the clutch will engage?
    #3
  5. mdre83
    Offline

    mdre83 Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Messages:
    634
    Likes Received:
    1
    [Oct 31, 2013]
    I wouldn't say slipping. It could be something with the accelerator...
    I'd say maybe around half way before the clutch will engage and change gear.
    Roughly around the height of the foot rest if that helps at all.

    #4

Share This Page